Annonce
Navne

C&C isenkram flytter hjem efter 104 år

Der er langt bedre plads i de nye omgivelser, kan Flemming Bødker notere. Foto: Lars Rasborg

De hidtidige lokaler i Middelgade skal fremover rumme mærkevare-outlet.

For lige godt 104 år siden, helt præcis den 4. april 1911, åbnede ægteparret Signe og Christian Christensen forretningen Chr. Christensens Udstyrsforretning.
Adressen var Kirkegade 4, i dag Kirkegade 2, og hertil flytter C&C Isenkram, som navnet er i dag med første åbningsdag torsdag den 30. april.
Som indehaveren siden 1999, Flemming Bødker, konstaterer:
Annonce
»Det er vist ikke hver dag, at en 104-årig flytter hjem«.
På store plakater, som hænges op flere steder i forretningen, kan man se Signe Christensen i stiveste puds stå i døren til den nye forretning. Dengang lå der flere mindre forretninger på adressen. Siden har bygningerne - jo i nyere form - som bekendt huset Banken for Randers og Omegn og senere Sparbank. De seneste 18 måneder har C&C Isenkram brugt lokalerne til mærkevare-outlet, og den rolle får lokalerne på adressen Middelgade 4 i løbet af en måneds tid. Så de hidtidige C&C-lokaler kommer således ikke til at stå tomme.
Flemming Bødker oplyser, at C&C Isenkram i de nye rammer får et samlet areal, regnet fra kælder over stueetage til 1. sal, på ca. 900 kvadratmeter, hvilket er en femdobling i forhold til tidligere, og der er tilmed mulighed for yderligere udvidelse til en seksdobling.
På få år er antallet af medarbejdere øget fra fire til nu 15. Heraf er to nyansat.

To familier

To familier har stået bag C&C Isenkram i løbet af de 104 år.
I 1959 overtog Signe og Christian Christensens søn Aage forretningen, som i mellemtiden, nemlig i 1936, var rykket over på den anden side af gaden til Middelgade.
Her blev en ganske ung mand, Peer Bødker, i 1953 ansat som bydreng. Han kom senere i lære i forretningen, og han overtog den helt i 1981 efter nogle års kompagniskab med Aage Christensen.
Den nu 49-årige Flemming Bødker har ejet forretningen - og siden 2003 også bygningerne i Middelgade - siden 1999. Han er nærmest flasket op med C&C, idet han som en selvfølge hjalp til efter skoletiden på Randers Realskole og også gav en hånd med i weekender.
»Det lærte jeg virkelig meget af«, konstaterer Flemming Bødker.
Flemming Bødker fik sin uddannelse i C&C og var udlært i 1982, hvorefter turen gik til London, hvor han gennem tre år var ansat i det kendte stormagasin Harrods.
Efter en tid med rejser til bl.a. Australien blev Flemming Bødker ansat ved Dansk Supermarked, nemlig i isenkramafdelingen hos Salling i Aalborg gennem 10 år, sluttende som souschef. Herefter fulgte nogle år som butikschef for en Kop & Kande forretning i Aalborg, inden turen i 1998 gik tilbage til Randers og overtagelsen af C&C året efter.
Annonce

Sin egen herre

I sin tid var Peer Bødker sammen med 24 andre med til at etablere isenkramkæden Imerco. Senere blev C&S medlem af Kop & Kande, men Flemming Bødker valgte med held at træde ud, så han i dag bogstaveligt talt er sin egen herre.
»Det er den bedste beslutning, jeg har truffet«, lyder det.
Sin egen herre er Flemming Bødker også på anden måde, idet samtlige medarbejdere er kvinder.
Flytningen til Kirkegade 2 har betydet, at C&C kan præsentere varerne på en langt mere overskuelig måde, ligesom sortimentet, med Flemming Bødkers ord, er blevet dybere.
Ny i C&C er Flemming Bødkers hustru, Marianne Christensen. Hun er kendt med branchen, først fra 16 år som bestyrer af Kop & Kande i Farsø, siden fra en årrække som repræsentant i isenkrambranchen.
For små to år siden sagde Flemming Bødker til hustruen, at enten kom hun hjem i C&C, eller også måtte det hele sælges - en arbejdsuge på 80 timer var ikke rimelig i længden.
Udfaldet blev det nu kendte.
Annonce

Hjælper til

Fra sit første ægteskab har Flemming Bødker datteren Stine 19 år. Hun bliver student til sommer og følger traditionen op - hun hjælper nemlig til i forretningen efter skoletid. Lillebror Emil, 16 år, går i folkeskole.
C&C handler med alt til køkkenalrum, og det er ikke alene de 15 kvindelige ansatte, der kan rådgive om f.eks. køkkengrej. Hjemme i huset i Helsted er det nemlig Flemming Bødker, der står for madlavningen, så han kan øse af praktiske erfaringer.
Annonce
Randers For abonnenter

Smitten breder sig blandt politikerne: Borgmester Torben Hansen er også ramt af corona

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 4148 personer er smittet -  12 er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kraftigt snefald på vej: Snestorm rammer store dele af Jylland

Randers FC For abonnenter

Kommentar: Med Greve på holdet havde det formentlig heddet top 3

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Alarm 112

Flere uheld end normalt: Kør forsigtigt det er glat

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Randers For abonnenter

Coronasmittet borgmester var til gallapremiere med små 300 gæster: Sådan vil filmens producer tackle situationen

Østjylland

Hovedvej var spærret: 84-årig kvinde dræbt i ulykke

Randers For abonnenter

Byrådet ramt af corona: Bjarne Overmark og Kasper Fuhr er isolerede og resten er blevet opfordret til test

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Randers

Meget fuld, råbende mand anholdt: Nægtede at forlade 7-Eleven

Randers For abonnenter

Sådan lyder dommen over Hvidsten-to'eren: Fantastisk flot film, men hvor er den dybere psykologiske vinkel?

Randers

Politiet søger vidner til cykelbrand ved Randers Station: - Undersøgelser tyder på påsat brand

Annonce