Annonce
Randers

C.F. Møller hædret med Klimapris for ”Byen til vandet” projektet i Randers

Sådan forestiller arkitektfirmaet CF Møller sig, at Randers kan komme til at tage sig ud ved Gudenåen, når Byen til Vandet er gennemført. Nu har firmaet fået en pris for sit forslag til udvikling og klimasikring af Randers. Illustration: CF Møller
Byudviklingsprojektet "Byen til Vandet" i Randers udløste torsdag aften en pris til arkitektfirmaet C.F. Møller, da arkitektfirmaets forslag til klimatilpasning i Randers blev hædret med årets klimapris ved Building Awards 2019 på The Plant i København.
Annonce

Randers: "Vinderen viser, hvordan klimasikring kan bidrage til både æstetik og funktionalitet i byrummet på en helt ny måde. Vinderprojektet kombinerer blandt andet spildevandsløsninger med steder for rekreativ aktivitet og naturformidling, som skaber nye naturoplevelser tæt på byen." Sådan lød det fra juryen som begrundelsen for tildelingen af klimaprisen til arkitektfirmaet C.F. Møller. Klimaprisen blev givet for hele "Randers-pakken" bestående af Storkeengen, Klimabåndet og Byen til Vandet.

3XN var også blandt de tre finalister for Lemvig Klimalaboratorium, mens Orbicon (som er sammen med C.F. Møller om Storkeengsprojektet i Randers) var i finalen for KlimaByen i Middelfart.

Building Awards Klimaprisen gives til en virksomhed, som på nye, spændende eller innovative måder eller med helt ny konsekvens er med til at sikre Danmark mod begyndende og fremtidige klimaforandringer.

Annonce

Klimasikring af byen

Målet med klimabåndet er at skabe én blå-grøn forbindelse gennem Randers by, som beskytter byen mod alvorlige oversvømmelser i fremtiden samtidig med, at den bringer naturen endnu tættere på.

Randers borgmester Torben Hansen ønsker C.F. Møller tillykke med prisen, som bekræfter ham i, at Randers Kommune har en stærk medspiller i ønsket om at klimasikre byen:

- Vi har et ønske om at klimasikre byen på en måde, der skaber merværdi ved, at løsningerne tager udgangspunkt i naturen og forbinder byen til vandet. På den måde vil klimasikringen kunne bidrage til at skabe nye attraktive byområder. Det er netop en af ambitionerne med Byen til Vandet, at klimasikring og byudvikling går hånd i hånd, siger Torben Hansen i en pressemeddelelse fra Randers Kommune.

Realiseringen af klimabåndet ventes at ske i takt med realiseringen af Byen til Vandet og i tæt samarbejde med bl.a. Vandmiljø Randers. Projektet har tidligere modtaget støtte fra EU med det formål, at projektet kan vise vejen for andre kyst- og havnebyer i Danmark og EU.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ny direktør for forsyning i Verdo

Annonce