Annonce
Randers

Café i spil til stilhedspris

I omkring tre år har der ikke været baggrundsmusik på Vestergades Café. Her er det cykelsmed og kunstkender Claus Ørsted, der har indfundet sig på caféen ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Lars Rasborg

Forening, der hylder stilhed, har taget Randers-café med på stemmesedlen til en pris, der hylder initiativer inden for hverdagsstilhed.

Annonce

Randers: Vestergades Café dyster med blandt andre Electrolux, radiovært Iben Maria Zeuthen, Silent Disco og Dokk1 i kampen for at vinde Stilhedsprisen 2018.

Vestergades Café er blevet nomineret for ikke at have noget baggrundsmusik.

Det er foreningen 'Vi Elsker Stilhed,' der står bag prisen, og på foreningens hjemmeside står der anført:

"Vi sætter stor pris på alle jeres bud og på alle de nominerede, som gør en forskel for hverdagsstilheden."

Annonce

Penge at spare

På caféen i Vestergade er der ikke gjort de store tanker i at mindske støjgenerne hos gæsterne, da beslutningen om baggrundsmusikken blev truffet.

Det er i hvert fald en noget overrasket indehaver, Amtsavisen taler med om den manglende musik. Ifølge Ole Bjerg-Jørgensen var det nogle helt andre hensyn, der blev taget dengang for omkring tre år siden.

- Det var fordi, jeg ikke ville betale til Koda Gramex, og så har jeg meldt mig ud af systemet. Det er jo 10.000 kroner om året, forklarer han om incitamentet, der altså ikke er hentet i at give gæsterne en bestemt helhedsoplevelse under deres besøg på caféen.

- Nej, nej der var alligevel ikke rigtig nogen, der hørte noget, og der er ikke én, der har sagt noget eller bedt os om at få fat i noget musik eller gøre et eller andet, siger indehaveren om den situation, der dermed er endt som win-win.

Annonce

Alle nomineringer tæller

Hos Foreningen 'Vi elsker Stilhed' forklarer formand Camilla Lærkesen, at samtlige nomineringer fra foreningens medlemmer bliver bragt i spil til Stilhedsprisen 2018. Også selvom formanden godt ved, at ikke alle nominerede nødvendigvis har truffet de støjdæmpende foranstaltninger med henblik på at skabe de oaser af stilhed, som foreningen ønsker at hylde.

- Der er jo så mange forskellige grunde til, at de kan have gjort indtryk på den ene eller den anden måde. Men til gengæld tror jeg også, at den, der vinder prisen, er den, der vil have gjort indtryk på flest, og at det typisk vil være den, der netop har gjort det bevidst, siger Camilla Lærkesen.

Stilhedsprisen blev sidste gang uddelt tilbage i 2012. Her var det DSB, der blev hyldet for sin stillekupé.

Afstemningen til Stilhedsprisen 2018 er åben frem til 1. marts, og det kræver medlemskab af foreningen at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Fra U17-bold til håndboldligaen: - Jeg havde slet ikke regnet med at skulle stå her nu

Annonce