Annonce
Randers

Café von Hatten om ny udvikling: - Rigtig dejligt, at der sker noget

- På Café von Hatten er vi rigtig spændte på, hvad der kommer til at ske i forhold til køb af Von Hattenhus, og hvad der kan komme til at ske i forhold til renovering. Det er noget, vi har ventet på i rigtig lang tid, og det er bare rigtig dejligt, at der sker noget, fordi vi elsker vores sted og vil gerne have, at det bliver her, siger Anne Svoldgaard Hjort, der er ny formand for foreningen bag Café von Hatten. Foto: Annelene Petersen
Fonden for Bevarelse af Gamle Bygninger i Randers er tilbage som mulig køber af det faldefærdige Von Hattenhus, og det glæder musikforeningen Café von Hatten.
Annonce

Randers: Der er kommet skred i sagen om Von Hattenhus i Randers, hvor Slots- og Kulturstyrelsen har sat ind med påbud mod den nuværende ejer af den fredede bygning, som huser byens frivilligt drevne spillested, Café von Hatten.

- Vi er rigtig kede af, at der ikke er blevet gjort noget før, når det nu har stået på i så lang tid, men vi er så til gengæld rigtig glade for, at der faktisk sker noget nu, siger Anne Svoldgaard Hjort, som er formand i musikforeningen, der driver caféen.

Annonce

Ny ejer på vej

Enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen, Merete Lind Mikkelsen, fortæller også, at der måske er en ny ejer på vej, og overfor Amtsavisen bekræfter Fonden for Bevarelse af Gamle Bygninger i Randers, at det er dem, som har gang i forhandlingerne om et muligt køb af Von Hattenhus.

- Indledningsvist må vi sige, at der endnu ikke er underskrevet nogen købsaftale. Det forventer vi først, der sker engang i oktober måned. Men man ved aldrig. Før der ligger en underskrevet aftale, ved vi ikke, om der er en købsaftale eller ej, fortæller Henri Amsler, som er sekretær og forretningsfører i fonden.

Fonden har tidligere forhandlet om køb af den fredede bygning, som af byrådet i Randers bliver støttet med fem millioner kroner til den forestående renovering.

- Planen er selvfølgelig, at musikcaféen skal fortsætte sit lejemål. Det er et meget unikt spillested, og det vil vi være med til at bevare. Og så tænker vi, at det kunne være en slags ungdoms- og kulturhus, hvor man kunne indrette nogle mødelokaler, som måske kunne have noget relation til musikcaféen, siger Henri Amsler.

Han understreger, at bygningen først og fremmest skal sikres for vind i vejr, som det netop nedlagte påbud kræver.

- Hvis købet går i orden, og Fonden overtager huset, så er det første, vi gør, at sikre huset og lægge en presenning over taget og se at få duerne ud. Det er ikke realistisk at igangsætte et projekt, før vi når til foråret næste år, men hvis vi ikke gør noget, så vil der bare ske yderligere skade, så uanset skal vi følge påbuddet og sikre bygningen. Der er vi helt med på, at vi efterkommer det påbud, og vi har sådan set en god dialog med Slots- og Kulturstyrelsen om at sikre huset.


Hvis købet går i orden, og Fonden overtager huset, så er det første, vi gør, at sikre huset og lægge en presenning over taget og se at få duerne ud. Det er ikke realistisk at igangsætte et projekt, før vi når til foråret næste år.

Henri Amsler, sekretær og forretningsfører i Fonden for Bevarelse af Gamle Bygninger i Randers


Annonce

Glæde i corona-tid

Det glæder formanden for Café von Hatten, Anne Svoldgaard Hjorth, at det netop er fonden, som er tilbage på banen som mulig køber.

- På Café von Hatten er vi rigtig spændte på, hvad der kommer til at ske i forhold til køb af Von Hattenhus, og hvad der kan komme til at ske i forhold til renovering. Det er noget, vi har ventet på i rigtig lang tid, og det er bare rigtig dejligt, at der sker noget, fordi vi elsker vores sted og vil gerne have, at det bliver her, siger Anne Svoldgaard Hjorth og tilføjer:

- I forhold til alt det her med corona har vi også bare været ret pressede, og så er det bare rart at få nogle gode nyheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Kontant anfører og frustreret målscorer: - Toget er på vej hen ad perronen

Østjylland

Beboere og medarbejdere smittet: Bofællesskab for handicappede hårdt ramt af coronaen

Annonce