Annonce
Sport

Carlgren er Mr. Clean Sheet: Randers FC-keeperen topper Superligaen

Patrik Carlgren har holdt sit mål rent flest gange af alle Superliga-keepere i denne sæson. Ni gange er svenskeren gået fra banen uden at indkassere mål. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Patrik Carlgren har holdt målet rent i ni kampe i denne sæson, og det er der ingen andre keepere i Superligaen, der kan prale af. Svenskeren roser hele holdet og fastslår, at fokus er på top 6.

Annonce

Randers: Hvis modstanderne ikke scorer, er der minimum ét på kontoen.

Og lige præcis det med at score, har ikke været nemt mod Randers FC i indeværende sæson.

I forårspremieren holdt kronjyderne målet rent for tredje kamp i træk i Superligaen.

Svenske Patrik Carlgren leverede sit niende clean sheet, da han på fornem vis dykkede ned og forhindrede AaB's Kasper Kusk i at score på nordjydernes eneste mulighed i opgøret, og dermed topper han listen over flest clean sheets i Superligaen.

- Det er dejligt og godt for min selvtillid at levere clean sheets, men det er ikke bare mig, som har holdt nullet. Vores clean sheets er kommet på baggrund af gode holdpræstationer, og faktisk tænker jeg ikke så meget over statistikkerne. Jeg kører på til træning og spiller kampe, og holder vi nullet, så er jeg glad, fortæller Patrik Carlgren, der har vogtet målet i alle 21 kampe for Randers FC i sæsonen.

Efter den svenske sidste skanse i Randers FC følger FC Københavns Jesse Joronen, FC Midtjyllands Jesper Hansen og Esbjergs Jeppe Højberg, der alle er gået fra banen otte gange uden at lade modstanderne score.

Annonce

Cadeau til hele holdet

Kun to gange i sæsonen har den randrusianske defensiv lukket mere end to mål ind. I midten af september måtte Carlgren hente bolden ud af nettet fire gange på Right to Dream Park mod FC Nordsjælland, og kun tre uger senere gik det ligeså galt på udebane mod FC København.

- Vi går på banen med en følelse af, at vi er svære at score imod. I efteråret var vi mentalt nede efter to store nederlag til FC Nordsjælland og FCK, men vi tog en snak om det og blev enige om at fokusere endnu mere på defensiven. Lige nu har vi en god defensiv, som forsvarer som et hold. Det begynder hos angriberne og slutter nede ved mig, lyder det fra Patrik Carlgren, der kom til Randers FC i sommer fra tyrkiske Konyaspor.

Præstationen for flest clean sheets får ikke tilnærmelsesvis den samme bevågenhed som topscorerprisen, men Carlgren understreger, at det betyder meget at ligge i toppen af listen, selv om han ikke går og holder øje med statistikken.

- Clean sheets for mig er som mål for angribere. Det betyder meget for mig at holde målet rent, men det gør det for hele holdet. Vi forsvarer som et hold og alle clean sheets er en cadeau til hele holdet, siger svenskeren.

Annonce

Fokus på top 6

Med tre point i forårspremieren tog Randers FC et væsentligt skridt mod de eftertragtede pladser i top 6, og står det til Patrik Carlgren bør pladsen i mesterskabsslutspillet også være holdets eneste fokus.

- Vi skal altid stræbe efter toppen i stedet for at tænke på risikoen for at ende i bunden. Jeg føler, at holdet er mentalt indstillet på at fighte hårdt for at komme i top 6, og det går vi efter.

- Vi har selvfølgelig nogle svære kampe tilbage, men vi har det samme pointantal som nummer tre, så det er dumt, hvis vi ikke går efter top 6. Det vigtigste er at fokusere på én kamp ad gangen, og så må vi se, om det lykkes, fortæller Patrik Carlgren.

Randers FC møder FC København på hjemmebane søndag klokken 16.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Skade og karantæner blev dyrebare for Randers HK-talenter i premieren

Annonce