Annonce
Sport

Carlgren har stået fuld tid: Randers FC har været det helt rigtige valg

Patrik Carlgren har haft svipsere, men kan alligevel se tilbage på et efterår, hvor han har holdt rent bur i seks af 17 kampe. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Efter en skuffende sæson i Tyrkiet tog Patrik Carlgren til Randers FC for at få karrieren tilbage på sporet. Med fuld spilletid i Superligaen indtil nu er han blevet bekræftet i, at det var det rigtige valg.

Annonce

Randers: Fra blot en håndfuld kampe i sidste sæson for tyrkiske Konyaspor til fuld spilletid i alle efterårets Superligakampe indtil nu.

Skiftet til Randers FC har været lige, hvad 26-årige Patrik Carlgren havde brug for at få karrieren tilbage på skinner. Midtvejs i efteråret fik han en del kritik for nogle kampe, hvor han var involveret i scoringer, men når man kigger på det samlede billede, er den svenske målmand tilfreds med sit første halve år i klubben.

Han har holdt rent bur i seks af de 17 kampe, han har spillet, hvilket giver et snit på 35 procent.

- Det har været fint indtil nu. Der har været kampe, hvor jeg har sluppet nogle mål ind, som jeg skulle have reddet. Men som målmand ved man også, at det sker engang imellem, og jeg kom fra en sæson i Tyrkiet, hvor jeg ikke spillede ret meget, så jeg har også haft brug for at få en masse kampe for at finde formen og rytmen igen, siger Patrik Carlgren, der føler, at både han og holdet har løftet niveauet i de seneste kampe.

- Formkurven har været opadgående. Vi har holdt nullet i to af de seneste tre kampe, hvor jeg især synes, at vi er blevet bedre til at vurdere, hvornår vi skal angribe, og hvornår vi skal forsvare os som hold. Med de syv point, vi har hentet i de seneste tre kampe, ligger vi også godt til i tabellen og har nu kun fire point op til en tredjeplads. Det er godkendt, siger Randers FC-keeperen.

Annonce

Drøm om landsholdet

Det har været nemt for ham at falde til i Randers FC, hvor der i forvejen var flere svenske spillere på holdet.

- Jeg kom til Randers for at spille og mærke glæden ved fodbold igen, og det har jeg fundet. Danmark og Sverige ligner hinanden på mange måder, så på den måde har det været nemt for både min familie og jeg at falde til. Vi er vældig glade for at være her, siger Patrik Carlgren, der har en lille søn på seks måneder.

Med skiftet til Randers FC håber han også, at han kan spille sig tættere på det svenske landshold. Patrik Carlgren er tidligere i karrieren noteret for 18 kampe for det svenske U21-landshold, som han var med til at sikre EM-guld i 2015, da han reddede to forsøg i straffesparkskonkurrencen i finalen mod Portugal.

Desuden har han spillet en enkelt A-landskamp og var med som tredjekeeper ved EM i 2016.

- Landsholdet er et mål for mig. Men jeg har det også sådan, at der er store mål, og så er der små mål på vejen, og derfor er landsholdet heller ikke noget, jeg har fokus på i dagligdagen. Det handler om at spille kampe og blive ved at udvikle sig, og så må jeg se, om jeg får muligheden på et tidspunkt. Der er hård konkurrence om det, og man kan ikke gøre andet end at prøve at bevise, at man er bedre end de andre, som kandiderer til det, siger Patrik Carlgren.

Annonce

Underdogs mod FCM

Et helt nært mål er den kommende hjemmekamp på søndag mod FC Midtjylland.

Midtjyderne kommer som storfavoritter mod et Randers FC-hold, der har både Jonas Bager, Nicolai Poulsen og Mikkel Kallesøe ude med karantæne. Men Patrik Carlgren ser det som en fordel, at der kommer en kamp, hvor holdet kan spille uden det store pres, inden de igen har kniven for struben i efterårets afsluttende opgør mod Vendsyssel og Vejle.

- Det er en stærk modstander, der venter os. De er forsvarende mestre og vel det bedste hold i ligaen sammen med FC København. Så vi er underdogs, men det tænker jeg faktisk, passer os fint. Selvfølgelig skal vi være opmærksomme på deres dødbolde, men det er en kamp, hvor vi kan tage det lidt roligere, fokusere på vores eget spil, og se hvor langt det rækker. Men når det er sagt, så går jeg altid på banen med en tro på de tre point, og kan vi spille, som vi gjorde i den seneste hjemmekamp mod FC Nordsjælland, ser jeg det heller ikke som umuligt, siger han.

Inden Konyaspor og Randers FC optrådte Patrik Carlgren for AIK Stockholm og FC Nordsjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet nedlægger hotspot i Randers

Randers FC For abonnenter

Kvaliteten har manglet: Marxen har klart fokus til vigtig kamp mod Vejle

Randers

På mundbindkravets første dag: Lokalt pizzeria uddelte gratis burgere og pitaer til kunderne

Annonce