Annonce
Randers

Carsten bruger sin fritid på at hjælpe andre

32-årige Carsten Brandt blev lørdag kåret som "Årets Frivillige" hos Beredskab og Sikkerhed Randers. Foto: Louise Bruun Høfler

32-årige Carsten Brandt har aldrig rigtig fri. Året rundt står han nemlig klar til at rykke ud som frivillig for Beredskab og Sikkerhed Randers.

Randers: På mange måder ligner den 32-årige elektriker Carsten Brandts hverdag alle andres. Og så alligevel ikke. Selv når han har fri fra elektrikerjobbet, kan han nemlig ikke holde rigtigt fri. Hvert øjeblik kan telefonen ringe, og så skal han være klar til at rykke ud til alt lige fra oversvømmelser til brande.

- Jeg har været frivillig hos Beredskab og Sikkerhed Randers siden 2013, og jeg er rigtig glad for det, fortæller han og tilføjer, at han for alvor fik smag for jobbet, da han i 2007 var værnepligtig hos beredskabet.

Carsten Brandt indrømmer gerne, at drømmen er at skifte den frivillige tjans ud med en fast stilling i netop beredskabet, men den slags hænger ikke på træerne.

-Ligesom mange andre har jeg haft en drengedrøm om at blive brandmand, afslører han og tilføjer, at han derfor siger ja til så mange opgaver som muligt uanset, om der er tale om udrykninger eller mere rolige opgaver i eksempelvis Randers Ugen, ligesom han bruger hver anden mandag på at træne på Beredskabsgården Langvang for at holde sine kompetencer fra beredskabsuddannelsen ved lige.

Blev årets frivillige

Og kompetencer har han i dén grad. Det stod klart lørdag middag, hvor han af sine øverste chefer og borgmester Torben Hansen blev kåret som "Årets Frivillige 2017" med den begrundelse, at han er "utroligt dygtig, altid giver sig 110 procent, formår at holde hovedet koldt og finde en løsning uanset situationen, og har et smittende godt humør".

- Jeg er meget overrasket over, at det er mig, der er årets frivillige. Jeg synes ikke, jeg har skilt mig ud. Det er jo ikke mig, der har været med på flest udrykninger i løbet af året, og jeg synes heller ikke, jeg er bedre end de andre, lyder det beskedent fra Carsten Brandt.

- Jeg yder jo bare det bedste, jeg kan, når jeg bliver kaldt ud, og så prøver jeg altid at give mine kolleger noget at smile af uanset, hvor travl og dårlig en dag, jeg inden da har haft, tilføjer han.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Mathias Nielsen analyserer Horsens: De står for det samme som altid

Annonce