Annonce
Randers

Cepos jubler over Søvndals smalkost-udmelding

Tænktetankens cheføkonom kalder SF-formandens udmelding »fornuftig.« Men den skulle være kommet fra den borgerlige regering for ti år siden, lyder det.

Det er sød musik i ørerne hos den borgerlig-liberale tænketank Cepos, at SF-formand Villy Søvndal i dagens Berlingske melder ud, at det skal være slut med at poste flere penge i den offentlige sektor - selv når den økonomiske krise engang er forbi.

- Det er en fornuftig melding fra Søvndal og også overraskende, når man erindrer, hvad SF tidligere har sagt om den offentlige sektor. Forhåbentlig er der tale om et paradigmeskift på Christiansborg, så dagsordenen ikke længere handler om at tilføre flere penge til verdens største offentlige sektor, men i stedet handler om at prioritere og effektivisere, siger cheføkonom i Cepos, Mads Lundby Hansen.

Han mener nemlig, at en sådan udmelding kommer ti år for sent.

Annonce

- Denne her udmelding burde være kommet tilbage i 2002, da den borgerlige regering tiltrådte. Siden da er der tilført cirka 80 milliarder kroner til den offentlige sektor, og det er jo ikke noget, der har givet udtryk ved, at danskerne føler, at den offentlige service er blevet bedre, siger Mads Lundby Hansen.

I Cepos håber man nu, at der på Christiansborg vil blive gjort alvor af udmeldingen fra SF-formanden, og at man vil fortsætte med nulvækst i det offentlige forbrug frem mod 2020.

- I stedet for tilførsel af flere penge kan regeringen forbedre den offentlige service ved at udlicitere flere opgaver til private virksomheder, skære ned på administration og generelt omprioritere, siger Mads Lundby Hansen.

Udmeldingen fra Søvndal, som kommer en lille uge før partiets landsmøde i den kommende weekend, vækker dog ikke udelt begejstring i baglandet.

- Når Villy selv anerkender, at det offentlige skal løse flere opgaver, fordi der bliver flere ældre, så er det ikke særlig gennemarbejdet, at han på forhånd konkluderer, at den offentlige sektor ikke må fylde mere, siger medlem af SFs landsledelse Poul Overlund-Sørensen til Berlingske.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

Nu kan brandbilerne rulle hjem igen: Derfor slap Randers for ugelangt slukningsarbejde i denne omgang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Randers

Stadig 25 mand i gang med brandslukning i kæmpe affaldsbunke: Men der er godt nyt

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

Har du opdaget det? Nu kan du trille let ned på cykel- og gangstien under Hvidemøllebroen

Annonce