Annonce
Sport

Cheftræner siger op i Hobro: En skilsmisse i gensidig enighed

Hobro IK måtte i sommer forlade Superligaen med mindst mulig margen, som den tredje af tre nedrykkere i tætte playoff-opgør mod Lyngby. Siden nedrykningen har klubben ændret strategi, hvilket nu får betydning for cheftrænerposten. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Sørensen har meddelt Hobro IK sin opsigelse, da klubben er på vej i en ny og langsigtet retning, hvor klubbens egen talentafdeling skal have større fokus.

Fodbold: Efter mere end to års om cheftræner i Hobro IK har Peter Sørensen valgt at stoppe i klubben.


Det er sjældent, at en skilsmisse sker i gensidig enighed og harmoni, men det er tilfældet her.

Peter Christensen, formand i Hobro IK


Han reddede klubben en ny sæson i Superligaen det første år, men sæsonen efter gik det ikke længere.

Siden nedrykningen har klubben haft en strategi om at kombinere erfarne spillere med talenter for at kunne udvikle spillere fra egen ungdomsafdeling. Af den grund er begge parter nu blevet enige om at lade vejene skilles, oplyser klubben i en pressemeddelelse.

- Siden efterårssæsonens afslutning har jeg haft nogle tiltagende tanker om, hvorvidt jeg er den rette til den mission, som Hobro IK nu står over for. Klubben har valgt at satse mere på at opbygge sin talentafdeling, og det er som alle ved en langsigtet proces, siger Peter Sørensen og uddyber:

- En proces, der nok passer bedre på en anden cheftræner end jeg selv, der har mere erfaring med at arbejde med en allerede etableret talentafdeling og bringe disse spilere det sidste stykke vej op til det højeste niveau.

Derudover fremhæver han, at det er et godt tidspunkt for et trænerskifte, da Hobro IK i øjeblikket indtager 8. pladsen i 1. division, hvor det hverken er realistisk med op- eller nedrykning. Dermed kan en anden træner få muligheden for at sætte sit eget præg på tingene.

Annonce

Gensidig enighed

På den korte bane overtager assistenttræner Michael Kryger, som har til målsætning at føre Hobro IK's mission om at være et top 18-hold i Danmark ud i livet.

- Det er sjældent, at en skilsmisse sker i gensidig enighed og harmoni, men det er tilfældet her. Vi har forståelse for Peters bevæggrunde, lige som Peter har det for klubbens, siger Peter Christensen, formand i Hobro IK.

- Vi er allerede nu på jagt efter en ny cheftræner, og i den forbindelse holder vi alle muligheder åbne. Vi skal fortsætte opbygningen af vores talentafdeling, der bliver en hjørnesten i klubben i årene fremover og vi er fuldt ud bevidste om, at denne udvikling kræver tid og tålmodighed, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Vækket af naboen: - Frygten bliver siddende efter brand i underboens lejlighed

Annonce