Annonce
Sport

Chen Long nedkæmper Axelsen i sæsonfinalens åbning

Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
Viktor Axelsen tabte sin første gruppekamp i sæsonfinalen, da Chen Long sejrede efter tre sæt.

Den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen er kommet skidt fra start i sæsonfinalens gruppespil.

Onsdag morgen dansk tid tabte danskeren sin åbningskamp til Chen Long, der er den eneste herresinglespiller med hjemmebanefordel i kinesiske Guangzhou.

Chen Long endte med at vinde 21-17, 10-21, 21-17.

Med nederlaget er Viktor Axelsen allerede under maksimalt pres i forhold til at kunne gå videre til semifinalen. Han er formentlig tvunget til at slå både Chou Tien-chen og Anthony Sinisuka Ginting for at avancere i World Tourens sidste turnering i 2019.

Chou Tien-chen vandt kampen over Ginting med 11-21, 21-15, 25-23.

Sæsonfinalen foregår med et indledende gruppespil. I hver kategori er der fire deltagere, som hver skal igennem tre gruppekampe. Gruppens to bedste går videre til semifinalen.

I første sæt havde Viktor Axelsen problemer fra baglinjen, både når han skulle vurdere boldenes længde på sin egen side, og når han skulle returnere fjerbolden til kineseren.

Efter Chen Long kom foran 5-4, var kineseren foran i resten af sættet og vandt det på sin første sætbold.

Momentum skiftede i andet sæt, hvor det var Chen Long, der havde problemer fra baglinjen efter sidebyttet.

Da Axelsen for alvor fik overtaget midtvejs i sættet, virkede en frustreret Chen Long til at opgive, så danskeren ubesværet kunne vinde med de overbevisende cifre 21-10.

I tredje sæt skærpede begge spillere sig. På pointtavlen fulgtes de ad, og de leverede badminton på et højt niveau.

Ved det korte ophold midt i sættet var Chen Long foran 11-10.

Det lykkedes aldrig for danskeren at få fuld kontakt igen. Kineseren fik et lille overtag og sikrede sig fem matchbolde. På den tredje af dem vandt han kampen.

Anders Antonsen er også med i sæsonfinalen. Han er placeret i den modsatte gruppe af Axelsen. Antonsen tager hul på turneringen senere onsdag, når han møder indoneseren Jonatan Christie.

Der er ingen danske deltagere i damesingle eller i doublekategorierne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Randers HK kan lære af Randers FC

Randers HK er stadig et af byens store varemærker. Anderledes kan konklusionen ikke være, efter at klubben i julen klarede frisag fra konkurs, som de i øvrigt også gjorde i julen for 15 år siden. Imponerende nok har mere end 250 borgere købt folkeaktier for mellem tre og 3,5 millioner kroner. Men der er også konverteret gæld til aktier for omkring 2,5 millioner kroner. Der er med andre ord hentet omkring seks millioner kroner over de seneste måneder. Det siger både noget om dybden af den økonomiske krise. Men det siger også noget om den særlige status, Randers HK stadig har her i byen. De fleste af landets håndboldklubber ville være druknet i så voldsom en sump, som Randers HK har arbejdet sig op af. Men den slags nær-døds-oplevelser skal man ikke igennem hverken hvert eller hvert andet år. Redningsaktionen har været en alvorlig omgang, som man skal være i stand til at lære af. Først og fremmest skal Randers HK have styr på butikken igen. Man kan poste nok så mange penge i trænerlønninger og spillerindkøb, men uden en professionel organisation, som er i stand til at sikre, at indtægterne følger med, kommer man ingen vegne. Her kan Randers HK lære meget af, hvordan Randers FC i sin tid blev bygget op fra bunden. Her startede man under Jacob Nielsens ledelse med en lille, men stærk organisation, som skabte et forretningsgrundlag for, at man kunne begynde at forfølge sine sportslige ambitioner. For mange klubber tager tingene i den modsatte rækkefølge. Rent sportsligt har Randers HK stadig fine forudsætninger. Klubben arbejder på at sikre et spillerbudget på tre millioner kroner i næste sæson, hvilket på papiret er nok til top 8. Men det kræver, at man rammer væsentlig bedre spillerindkøb for pengene, end tilfældet har været de seneste sæsoner. For nok har redningsaktionen vist, at Randers HK fortsat er en folkekær institution, som man ønsker at bakke op om her i byen. Men det er også en klub, som - pokaltitlen i 2016 til trods - har tabt for mange håndboldkampe de seneste fem år. Nu skal vi se, at Randers HK kan holde styr på pengene og leve op til det sportslige potentiale.

Randers FC For abonnenter

Midtjysk gulddreng klar til Kronjylland: Man skal gå efter muligheden, når den er der

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];