Annonce
Sport

Chris Nielsen inden semifinaler: Horsens skal være klar, ellers slår vi dem

Chris Nielsen førte an, da Randers Cimbria torsdag eftermiddag bookede billet til semifinalerne i basketligaen. Foto: Axel Schütt

Randers Cimbria skulle kun bruge fire af fem mulige kampe til at sende Hørsholm 79ers ud af slutspillet og booke en semifinalebillet. Her venter grundspilsvinderne fra Horsens IC, som Cimbria har tabt de seneste 18 indbyrdes opgør til.

Randers: Randers Cimbrias sæsonmål er indfriet. Skærtorsdag sendte randrusianerne Hørsholm 79ers hjem med deres tredje nederlag på stribe.

Cimbria gjorde det med en sejr på 105-96 til 3-1 i kvartfinaleserien mod sjællænderne, og dermed er det Erik Olsons tropper, som skal op imod grundspilsvinderne fra Horsens IC i den ene semifinale.

- Det er det her, som vi har spillet for. Vi ville blandt de fire sidste, og nu har vi indfriet målet. Vi har haft en svær periode op til playoffkampene. Kun én gang i sæsonen har vi vundet to kampe i træk, men i dag, hvor det virkelig gjaldt, vandt vi den tredje kamp i træk, sagde Chris Nielsen til Randers Amtsavis efter kvartfinalekampen mod Hørsholm 79ers.

Annonce

Slutspil i basketligaen

Randers Cimbria - Hørsholm 79ers 105-96 (46-50)Perioderesultater: (23-21), (23-29), (28-23), (31-23).Randers Cimbria: Chris Nielsen 27, Kyndahl Hill 21, Deuce Bello 18, Devon Thomas 18, Charlie Burgees 14, Jerrrel Williams 4 og Simon Bjørnebo 3. Topscorere Hørsholm 79ers: Conner Beranek 25, Ty Sabin 18 og Matt Bonds 18. Rebounds: Randers Cimbria 39 og Hørsholm 79ers 38.

Statistikken taler imod

Horsens IC udraderede Stevnsgade tre gange i træk i deres kvartfinaleserie, og Randers Cimbria har heller ikke ligefrem gode minder fra tidligere indbyrdes opgør.

I Randers Cimbrias seneste 18 møder med Horsens IC er randrusianerne gået fra banen som tabere, men det fokuserer 33-årige Chris Nielsen ikke på.

- Hvis jeg skal være ærlig, så giver jeg ikke meget for statistikker. Vi har et hold med nye spillere. Erik Olson (cheftræner, red.) er kommet ind med en ny taktik, og generelt er hele setuppet anderledes end de foregående sæsoner. Vi skal ind og give den gas. Vi har bygget på og topper lige nu, sagde Cimbria-veteranen, som blev topscorer med hele 27 point i torsdagens sejr.

Både i 2014/2015 og 2015/2016 kunne Horsens IC lade sig hylde som danske mestre, og også i sidste sæson var det først i finaleserien, at de måtte bukke under til Bakken Bears.

Chris Nielsen anerkender de kommende semifinalemodstandere, men ifølge veteranen er randrusianerne ikke uden finalechance.

- Vi kommer med selvtillid. Vi kommer med momentum. Og vi kommer med det bedste basket, som vi har spillet hele året. Der er ingen tvivl om, at Horsens skal være klar, for ellers så slår vi dem, men det ved de også godt. Det var sandsynligvis også derfor, at det meste af deres hold overværede vores kamp i dag, sluttede Chris Nielsen efter semifinalebilletten var i hus.

I den anden semifinale skal Team FOG Næstved op imod de forsvarende danske mestre fra Bakken Bears, som parallelt med slutspillet skriver dansk baskethistorie i FIBA Europa Cup, hvor holdet har spillet sig frem til semifinalerne, som afvikles i april måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce