Annonce
Randers

Christian Degn i lære hos sin far: Alt det min far ikke har lært mig

Christian Degn vender tilbage til rødderne i Råby - blandt andet for at lære at tumle de store landbrugsmaskiner. Foto: Lotte Skov/TV2
I en ny serie på TV 2 og TV 2 PLAY tager Christian Degn tilbage til sine rødder for at blive en mere praktisk mand med 'røv i bukserne'.
Annonce

RANDERS: Hvad sker der, når tv-vært og bybo Christian Degn beslutter sig for at lære alt det, som hans far Jens ikke lærte Christian som barn? Er Christian mand nok til at gå i sin fars fodspor? Og har Jens den tålmodighed, der skal til for at lære sønnen op? I fire nye programmer tager Christian Degn tilbage til sine kronjyske rødder for at gå i sin fars fodspor og rette op på 'Alt det min far ikke har lært mig'.

Serien har premiere på TV 2 og TV 2 Play mandag 9. november.

Annonce

Gør tingene selv.

41-årige Christian Degn bor og arbejder som journalist i København. Han er en inkarneret bybo, som spiser takeaway, nyder den lette tilgang til shopping og byens moderne bekvemmeligheder.

Langt fra hovedstaden nordøst for Randers ligger hans fødeby Råby. Her bor hans forældre på den samme lille villavej uden for landsbyen, hvor Christian havde sin opvækst. Hans far, Jens Degn, elsker at få noget praktisk fra hånden, for som han siger 'herude på landet gør man tingene selv'.

Det gælder fortsat for den 71-årige pensionerede murer, der også er en ivrig jæger. Jens Degn svinger både murerskeen og motorsaven, og så er han også kendt på egnen for at lave helstegt pattegris til landsbyen, når der er byfest.

Annonce

Hellere computer og sport end praktisk håndværk

I skarp kontrast til sin far er Christian på ingen måde praktisk anlagt og selvhjulpen. Han må betale for både mekaniker og håndværker, når det mindste skal fikses. End ikke et hjul på sin bil kan tv-manden skifte.

- Som barn var jeg mere optaget af min computer, sport og journalistik end af at lære af min fars interesser og viden, siger Christian Degn.

Efter 20 år i storbyen sidder tv-værten til med en følelse af, at han mangler den viden, det kræver at være en rigtig selvhjulpen og praktisk mand. I de fire programmer tager Christian Degn hjem til rødderne, hvor han med hjælp fra far og lokale venner vil lære at mure og snedkerere, at helstege en pattegris og at tæmme små og store landbrugsmaskiners mange kræfter. Og endelig vil Christian være jæger ligesom sin far og gå med på en rigtig jagt.

molu

Annonce
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Arkitekten nuancerer billedet af Randers som erhvervsvenlig: Alle vore udenlandske samarbejdspartnere roser Randers

Annonce