Annonce
Randers

Christian Degn og far tændte juletræet

Christian Degn og hans far, Jens Degn, tændte sammen med Brian Lund fra Falck det store juletræ på Rådhustorvet fredag eftermiddag. Juletræstændingen blev holdt hemmelig. Dels fordi det var et led i TV2-serien om  Christian Degn - Alt det min far ikke har lært mig, og dels på grund af corona-restriktionerne. Foto: Annelene Petersen
Ved en hemmelig aktion lykkedes det at få lys i byens juletræ, uden at hele byen vidste det på forhånd. Og i år var der kamerahold på fra TV2, fordi juletræstændingen var et led i serien om Christian Degn og alle de ting, han ikke har fået lært af sin far.

Randers: - En, to, tre: "God juuuuul", blev der råbt op mod 25 gange, fordi det helt rigtige råb skulle i kassen, til når serien fra TV2 om Christian Degn - Alle de ting, min far ikke lærte mig - skal sendes. Klokken var 17, og mørket var faldet på på Rådhustorvet i Randers.

I år var byens juletræstænding nemlig helliget TV2, en kreds af indbudte gæster med fakler og så selvfølgelig julemanden og julemor, der også var med.

En gruppe af store og små borgere stoppede nu alligevel op på handleturen og fik en på opleveren, men ellers var der gjort en del for at holde det hemmeligt, både på grund af serien, men også på grund af corona-restriktionerne.

Falck troppede op, traditionen tro, med den store stigevogn, op i kurven hoppede Falck-mand Brian Lund, Christian Degn og far, Jens Degn, og tog turen op til træets top for at tænde lysene.

Efter flere forsøg og råb fra forsamlingen, lykkedes det, og minsandten om ikke tændingen var koordineret med den almindelige julebelysning og julelysene på det blåmalede Lagkagehuset.

Annonce

Lyshest og lysbamse

Hvis man har taget turen om på Østervold, vil man bemærke, at der også er en nyskabelse her. Lidt i lighed med lyshesten er der kommet en kæmpe lysbamse. Seks meter høj, syv meter bred. En mild og god en af slagsen, som grangiveligt ser ud til at smile.

Den har afstedkommet mange kommentarer på Facebook hos Randers City, hvor den kaldes sød, fin og cute, og den er allerede blevet et udflugtsmål for selfies. Den er især et hit hos børnene.

Også lyshesten har fundet sin vante plads i bunden af Søndergade, ud mod trafikken på broen, hvor den ses af de mange trafikanter, der kommer her.

Så nu kan det godt blive jul. Randers er klar.

Der er kommet en lysbamse i Randers. Den sidder og indbyder til selfies på Østervold. Foto: Annelene Petersen
Julemanden og julemor var skam også med til juletræstændingen. Foto: Annelene Petersen


Rådhustorvet set lidt fra oven, før Christian Degn og hans far, Jens Degn, tændte træet. Foto: Annelene Petersen
Lys i byen. Foto: Annelene Petersen
Den nye lysbamse skal man dog ikke komme i nærkontakt med. Foto: Annelene Petersen
Solnedgang over Randers. Foto: Annelene Petersen
Så kom der lys i byens julebelysning og det store juletræ. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Wingback imponerede i Randers FC-skuffelse: Karakterer fra opgøret mod Lyngby

Randers

Søndagens coronatal lokalt: Favrskov er på vej ud af bunden af smitteskalaen

Annonce