Annonce
Mariagerfjord

Christina hjælper ensomme ældre

Fællesskabskoordinator Christina Hagelund Berthelsen står klar til at hjælpe ensomme ældre ind i sunde sociale fællesskaber. Foto:  Jan Thorbøll Andersen
Mariagerfjord Kommune hjælper ensomme ældre på vej til fællesskabet.

MARIAGERFJORD: En hverdag uden eller med sparsom menneskelig kontakt. Det er virkeligheden for titusindvis af ældre mennesker i Danmark. Mange ældre har nemlig svært ved at tage hul på nye sociale fællesskaber og møde nye mennesker. De er ensomme.

- Det er ikke til at bære, at ældre mennesker lever et ensomt liv. Vi ved, at ensomhed har alvorlige konsekvenser for livsglæde og sundhed. Derfor har vi ansat en særlig koordinator, som står klar til at hjælpe dem med at turde tage springet ind i nye sociale fællesskaber og få en rigere tilværelse, siger Jan Thorbøll Andersen, der er formand for kommunens Udvalg for Sundhed og Omsorg.


Annonce

Der er utrolig mange årsager til ensomhed, men ingen skal være ensomme.

Christina Hagelund Berthelsen


Ifølge Ældre Sagen føler godt og vel 55.000 danskere over 65 år sig ensomme. Fjordkommunen har netop ansat en såkaldt fællesskabskoordinator, som skal komme problemet til livs ved at hjælpe de ældre med at blive en del af de mange positive sociale fællesskaber, som er i Mariagerfjord Kommune.

En hjælpende hånd

Den nye fællesskabskoordinator hedder Christina Hagelund Berthelsen. Hun glæder sig til at modtage opkald og skabe kontakt til kommunens ensomme ældre.

- Der er utrolig mange årsager til ensomhed, men ingen skal være ensomme, hvis det står til mig, siger fællesskabskoordinatoren.

Man kan blive syg af at være ensom, men ensomhed kan også være et udtryk for sygdom. Nogle mennesker lever med depression, angst eller andre udfordringer, men det tager Christina Hagelund Berthelsen højde for, når hun hjælper med at finde tilbud.

- Det er vigtigt at huske på, at alle har noget at tilbyde fællesskabet. Måske er det længe siden, man har været social eller følt fællesskab, selvom man faktisk er sammen med andre. Derfor hjælper jeg også med at finde eller genfinde styrker, som man kan få i spil i mødet med andre mennesker, slutter  Christina Hagelund Berthelsen, som har været med til at søsætte tilbuddet 'På vej til fællesskab'.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce