Annonce
Østjylland

Cigarettyve tog på rovtogt på Djursland: Blev opdaget med 80 kartoner smøger i Grenaa

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Politiet advarer lokale butikker om at være ekstra meget på vagt, da to tricktyve i øjeblikket er på spil.
Annonce

Norddjurs: Østjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at identificere to mænd, der lørdag aften tog på cigaretjagt på Djursland og ad flere omgange forsøgte at stjæle kartoner fra forskellige butikker.

Det skete blandt andet, da makkerparret omkring klokken 20.00 trådte ind i butikken på Circle K-tanken på Østerbrogade i Grenaa.

Den ene mand henvendte sig til ekspedienten og stillede en lang række spørgsmål om, hvilke burgere og tilbehør man kunne få. Efter lidt tid afbrød ekspedienten kort samtalen, da hun skulle hente en pakke til en kunde. Omme i baglokalet stødte hun på den anden mand, som stod med en sæk, der viste sig at indeholde omkring 80 kartoner cigaretter.

Da manden opdagede ekspedienten, undskyldte han sig med, at han forsøgte at finde toilettet, hvorefter han sammen med den anden mand skyndte sig tomhændet ud ad butikken.

Annonce

15 kartoner i Brugsen

Det viste sig, at de to mænd havde været på spil mindst to andre steder kort forinden, hvor de havde benyttet sig af samme fremgangsmåde.

I Rema 1000 på Havnegade i Grenaa var medarbejderne også blevet afledt af en mand, mens en anden mand havde sneget sig ind på lageret. Også her blev tyvene opdaget, hvorfor de stak af fra stedet uden bytte.

Til gengæld lykkedes gerningsmændene med deres trick i Daglibrugsen i Ørum Djurs. Her slap de af sted med en pose, der indeholdt 15 kartoner cigaretter, før tyveriet blev opdaget.

Annonce

Gebrokkent dansk

Den ene af de to tricktyve beskrives som mellemøstlig af udseende med brun hud. Han er cirka 25-30 år gammel og mellem 175 og 185 centimeter høj.

Han har kort, sort hår og skægstubbe og taler meget gebrokkent dansk med accent. Ved tyverierne var han desuden iført en grøn kasket og en mørkegrøn/sort jakke med vandrette, hvide striber.

Hans makker beskrives også som mellemøstlig af udseende med brun hud.

Denne mand vurderes til at være cirka 40-50 år, og også han talte meget gebrokkent dansk med accent. Ved tyverierne var han iført en grå strikhue og en sort jakke.

Østjyllands Politi opfordrer butikspersonalet til at være opmærksom på lignende forsøg på tricktyverier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce