Annonce
Østjylland

Cilleborg stopper: Jeg vil gerne selv bestemme sluttidspunkt

Finn Cilleborg er afklaret med, at det for hans vedkommende er slut med byrådspolitik, når 2017 bliver til 2018. Beslutningen får opbakning fra hustruen Rita Cleemann. Foto: Pia Pagaard M. Madsen

Finn Cilleborg forlader Mariagerfjord Byråd, når den nuværende byrådsperiode udløber til nytår. I stedet vil han blandt andet bruge sin tid på sine børnebørn, sit oldebarn og på at forbedre sit sving på golfbanen.

Mariagerfjord: Når borgerne i Mariagerfjord Kommune 21. november skal sætte deres kryds ved de politikere, de ønsker at blive repræsenteret af i byrådet, vil der for en del mangle et navn på listen.

Efter små tyve års byrådsarbejde for Socialdemokratiet i henholdsvis Mariager og Mariagerfjord Kommune og mere end 45 år som politisk aktiv i det hele taget, har 71-årige Finn Cilleborg besluttet at pensionere sig selv. Det sker, når den nuværende byrådsperiode render ud ved årets udgang.

Beslutningen blev offentliggjort ved Socialdemokratiets Kredsgeneralforsamling i Hobro tidligere på ugen, hvor Finn Cilleborg dog ikke selv var til stede.

- Jeg tror, at jeg har brugt den tid på byrådspolitik, som jeg skal bruge. Jeg kan mærke, at tempoet stiger, elektronikken tager over, og man skal virkelig være på mærkerne for at følge med. Og jeg vil hellere selv vælge, hvornår jeg går, end jeg ønsker, at andre skal vælge for mig, siger Finn Cilleborg.

- Jeg er 72 år, når valget kommer til november, og hvis man lægger fire år til det, så er jeg 76. Nej - det får hverken jeg eller andre altså noget ud af. Jeg føler, at jeg er brugt op.

Finn Cilleborg, byrådsmedlem

Lange overvejelser bag

Da kommunesammenlægningen blev en realitet i 2007, blev Finn Cilleborg tildelt opgaven som formand i udvalget for arbejdsmarked i Mariagerfjord Kommune.

Hvervet fik han på baggrund af mange års erfaring som faglig sekretær i Dansk Metal Mariagerfjord, som han forlod, da han gik på pension i 2010. Alligevel er det indtil nu lykkedes ham at bevare sin position som udvalgsformand i byrådet. Men den siger han altså også snart farvel til.

- Det er svært. Men... Jeg har gået og forberedt mig på det her inde i mit hoved længe. Da jeg stoppede med at arbejde i Dansk Metal, var det jo også en beslutning, der skulle tages, og det gik fint, siger byrådspolitikeren, der faktisk har været afklaret omkring sit politiske exit siden efterår 2016.

- Man skal jo tænke over tingene. Jeg er 72 år, når valget kommer til november, og hvis man lægger fire år til det, så er jeg 76. Nej - det får hverken jeg eller andre altså noget ud af. Jeg føler, at jeg er brugt op, siger Finn Cilleborg, der først i foråret indviede sine nærmeste byrådskolleger i sine afskedsplaner.

Beskeden om den snarlige tilbagetrækning blev mødt med forståelse men også med ærgrelse blandt kollegerne i Socialdemokratiet.

- Der var nogle enkelte, der gerne ville have, at jeg var fortsat, og som troede, at jeg kunne overtales til at tage en periode mere. Men de kender mig også godt nok til at vide, at når jeg har taget en beslutning, så er det dét. Så er der ikke mere at diskutere, siger Finn Cilleborg og afslører, at arbejdsmarkedschef Michael Tidemand fra Mariagerfjord Kommune har været informeret om beslutningen længere end nogen anden.

Annonce

Forårsklar båd til næste år

Finn Cilleborg sidder og nyder en kop sort kaffe på sin vante plads i udestuen i Assens-hjemmet, hvor han bor sammen med sin hustru Rita Cleemann.

Ude på den anden side af vinduet - i haven - springer forårets fugle rundt om foderbrættet. I baggrunden står den motorbåd, som parret ynder at tilbringe tid på i sommerhalvåret.

- Lige nu står den under en presenning venter på, at jeg får tid til at få den gjort forårsklar med nye sæder og den slags. Men det kan være, at den på det her tidspunkt til næste år allerede står klar, fordi jeg bedre kan finde tiden til det, griner Finn Cilleborg, der udover forårsklargøringen af motorbåden glæder sig til at kunne få mere tid til familien.

Med 10 børnebørn og bonusbørnebørn samt et enkelt oldebarn kan det nemlig godt tage sin tid at komme hele vejen rundt. Desuden har han store planer om at skulle tilbringe en del mere tid på anlægget i Mariagerfjord Golfklub, hvor han sætter pris på mødet med de mange samarbejdspartnere, tidligere kolleger, venner og bekendte, som deler hans interesse for golf.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pres på testcentrene: Går efter at holde køen på maksimalt en halv time og der er flere podere på vej

Annonce