Annonce
Randers Cimbria

Cimbria-chef efter topholdstakter mod Horsens: Vi har så meget rum til forbedring

Cheftræner i Randers Cimbria, Jimmy Moore, roser spillerne for at holde begge fødder solidt plantet i jorden under holdets flotte sejrsstime. Det er der brug for, hvis de skal nå det fulde potentiale. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers Cimbria beviste, at de kan spille med på højeste niveau mod Horsens IC, men cheftræner Jimmy Moore vil ikke lade det stige spillerne til hovedet. Ifølge ham har holdet ikke engang kradset i overfladen af det forsvarsmæssige potentiale.

Randers: Det var en skalp af de helt store, da Randers Cimbria torsdag aften slog Horsens IC 96-91.

Ja, det er kun en grundspilskamp, og intet er på nogen måde afgjort, men for kronjyderne, som holdt fast i ligaens førsteplads med sejren, betyder det alligevel noget særligt.

Horsens IC er nu engang en af de helt store i dansk basketball i modsætning til de seks Pro B-hold, som Randers Cimbria inden opgøret havde tromlet over.

Udbyttet på ni sejre og kun et nederlag er ikke mindre flot af den grund, men at sende de gule fra Horsens hjem med et nederlag understregede, at kronjyderne er den ægte vare i år.

- Det var vigtigt for mig bevise, at vi kan spille på et meget højt niveau og lave justeringer undervejs i kampene. I de her store kampe vil vi vise, at vi hører til i toppen og sejren er fantastisk, siger cheftræner Jimmy Moore, som nærmest i samme åndedrag pointerer, at snuden skal tilbage i sporet med det samme.

- Jeg vil ikke fokusere på vores sejre, men kun modstanderen i næste kamp. Vi må ikke blive distraheret. Vi har én dag til at ånde ud og så er det videre til næste modstander.

Syv sejre i streg sender selvfølgelig selvtilliden helt i vejret hos spillertruppen, men det får ingen til at slække på opgaven.

- De her gutter er virkelig jordnære og kommer godt ud af det med hinanden. Der er ikke mange egoer i vores omklædningsrum, og ingen putter sig selv over holdet, så der er ikke nogen, som vader rundt og opfører sig som om, vi er i mål, siger Jimmy Moore.

Annonce

Kæmpe potentiale i forsvaret

Torsdag aften lignede Randers Cimbria ellers et hold, der mentalt var begyndt at juble for tidligt.

Holdet var foran med 18 point inden sidste periode, men endte alligevel med at give publikum en neglebidende affære, hvor Horsens IC var så tæt på som 92-91, inden sejren blev sikret på straffekast.

En del af forklaringen var fraværet af Casper Stage, som var forhindret i at deltage på grund af sit studie. Det gav en smallere rotation og træthed til sidst, så det luner hos cheftræneren, at det alligevel blev til sejr.

- På forhånd talte vi om, at Horsens kun tillod 70 point i snit. De kvæler hold forsvarsmæssigt, så det siger noget om vores potentiale, at vi kan lave 96 point, selvom vi praktisk talt holdt fri i angrebet i den sidste periode, siger Jimmy Moore.

Det er dog i forsvarsenden, at cheftræneren virkelig mener, at holdet kan løfte sig frem mod slutspillet, hvor klubbens mål er medaljer.

- Der er lang vej endnu. Vi har så meget rum til forbedring. Det lyder måske lidt overdrevent, men vi har ikke engang kradset i overfladen af, hvad vi kan opnå forsvarsmæssigt. Vi skal bare fortsætte, og så tror jeg på, at vi kan løfte os til et helt andet niveau, siger Jimmy Moore.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Ekstraordinær og rørende hjælpsomhed fra vennepar: Kørte 800 kilometer for at hjælpe ægtepar hjem i karantæne

Annonce