Annonce
Randers Cimbria

Cimbria-chef med ren besked: Kun en semifinale er godkendt

De kommende uger bliver det afgjort, om Devon Thomas og Randers Cimbria flyver videre til semifinalerne i Basketligaen. I kvartfinaleserien møder randrusianerne Svendborg Rabbits i bedst á fem opgør. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers Cimbria indleder torsdag aften sin kvartfinaleserie mod Svendborg Rabbits, og sportsdirektør Morten Hansen fastslår, at sæsonen kun er godkendt, hvis holdet når videre til semifinalerne.

Randers: I sidste sæson endte Randers Cimbria med bronzemedaljer i den danske basketliga, og torsdag aften indleder de jagten på at gentage bedriften i årets slutspil.

I kvartfinaleserien skal randrusianerne op mod Svendborg Rabbits, der i grundspillet akkurat snuppede fjerdepladsen foran Randers Cimbria i kraft af en bedre indbyrdes målscorer efter to sejre til hvert hold.

Grundspilsplaceringerne betyder, at det er fynboerne, der har hjemmebanefordel i en eventuelt femte kamp, men det får ikke sportsdirektør i Randers Cimbria, Morten Hansen, til at slække på ambitionerne i serien.

- Vores sæson er ikke godkendt, hvis det slutter i kvartfinalen. Målsætningen inden sæsonen var, at vi skal blandt de sidste fire, og det har ikke ændret sig med udsigten til en kvartfinaleserie mod Svendborg, fortæller Morten Hansen.

Mens fynboerne vandt sæsonens to første indbyrdes opgør i Arena Randers, fik Randers Cimbria taget revanche med to sejre på Fyn mod slutningen af grundspillet. Med andre ord har randrusianerne et indbyrdes overtag i frisk erindring, men ifølge sportsdirektøren lever slutspillet sit eget liv.

- Jeg tror, at vores lille overtag fra de seneste kampe udlignes i slutspillet. Unge spillere bliver måske lidt mere nervøse, og det er bare noget andet i den afgørende fase. Det har jeg set mange gange før, og jeg føler mig overbevist om, at det bliver helt tæt mod Svendborg, fortæller han.

Annonce

DM-kvartfinaleserien mod Svendborg Rabbits

1. kamp:
21. marts klokken 19.00 Svendborg Rabbits - Randers Cimbria

2. kamp:
25. marts klokken 18.30 Randers Cimbria - Svendborg Rabbits

3. kamp:
28. marts klokken 19.00 Svendborg Rabbits - Randers Cimbria

Eventuel 4. kamp:
1. april klokken 18.30 Randers Cimbria - Svendborg Rabbits

Eventuel 5. kamp:
4. april klokken 19.00 Svendborg Rabbits - Randers Cimbria

Kollektivet skal sejre

Inden randrusianerne i sidste sæson tog bronzemedaljerne efter en sejr mod Team FOG Næstved, spillede holdet fem tætte semifinaleopgør mod Horsens IC med udgangspunkt i et stærkt kollektiv.

Der er kommet mange nye ansigter i denne sæson, men ifølge Morten Hansen har truppen stadig vist sig at have semifinaleniveau, hvis de leverer som et hold.

- Vores trup er yngre end sidste år, men ligaen er nok heller ikke så stærk som i sidste sæson. Det kan både blive en dreng og en pige, for vi er vores egen største fjende i forhold til at lykkes med spillet. Når vi står sammen, er det godt, men vil vi afgøre tingene på egen hånd, så kan det gå galt allerede mod Svendborg, lyder det fra Morten Hansen.

Lykkes det for Randers Cimbria at besejre Svendborg Rabbits, så venter med al sandsynlighed de forsvarende mestre fra Bakken Bears i en semifinaleserie.

Aarhusianerne bør ikke komme i problemer mod Pro B-holdet Værløse i deres kvartfinaleserie, men spørgsmålet er så, om Randers Cimbria kan bide skeer med mastodonten.

I begyndelsen af december blev randrusianerne det første hold, der slog dem i grundspillet efter ti sejre på stribe.

- Det kan godt ske, at Bakken Bears nærmest ser uovervindelige ud, og realistisk set er det måske også for stor en mundfuld at slå dem over fem kampe, men kommer vi dertil, så spiller vi én kamp ad gangen. Først og fremmest fokuserer vi på Svendborg, fortæller Morten Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Confac vil have sunde medarbejdere: Slut med kage og brun sovs - salat og motion på menuen

Randers FC

Sportsdirektør er træt af udsat lokalbrag: - Mest realistisk, at vi finder en dato i marts

Annonce