Annonce
Sport

Cimbria kan endelig udfordre Bakken: - De er Føtex, vi er Netto

Bakken Bears og Randers Cimbria og spillet to tætte kampe i denne sæson og vundet en hver. Fredag mødes de i pokalsemifinalen. Arkivfoto: Kim Haugaard
I seks år har Cimbria ikke været i nærheden af DM-finalen, men i denne sæson tror de både i Randers og Aarhus på, at de blå er en seriøs udfordrer til Bakken Bears, som de besejrede i mandags. Fredag aften mødes de to hold igen - nu om en plads i pokalfinalen.

Århus/Randers: Når borgmesteren ikke kan passe sit arbejde, plejer Randers Cimbria ikke at være meget værd.

I Randers hedder manden med guldkæden Chris Nielsen og spiller guard for byens basketballhold. Men han har brækket en knogle i en finger, hvilket betyder, han kun er på banen i få minutter for tiden.

Alligevel formåede Basketligaens nuværende tophold Cimbria at besejre Bakken Bears i mandags i en hæsblæsende kamp.

Og det er et godt tegn for tyrene, der ikke har været i DM-finalen siden 2014, hvor de blev brugt som gulvklud af selvsamme Bears.

Netop Chris Nielsen mener, at Randers i år har holdet til at udfordre basketdanmarks ellers så suveræne bjørne.

- Vi har efterhånden fået de brikker, som vi føler, der skal til for at vinde et mesterskab i Danmark, og så bliver vi endda forstærket med en stor mand mere under kurven (Adjehi Baru, red.).

- Vi har vist, at vi kan slå Bakken og i hvert fald også spille tætte kampe med dem. Det er naivt, hvis man tror, at man bare vinder over Bakken, men jeg vil sige, vi viser, at vi har spillerne til det. Vi er kommet dertil, at hvis Bakken ikke selv spiller deres topbasket, så vinder de ikke over os, siger Chris Nielsen.

I Aarhus deler head coach Steffen Wich den holdning.

- Randers og Horsens har vist højt niveau og stabilitet, hvorimod de andre hold i Pro A har vist et fint niveau men mangler stabiliteten.

- Der er kommet noget mere struktur og stabilitet over Randers’ hold, og de nye brikker passer godt ind til dét, de havde i forvejen. Og derfor kan de nu være farlige fra mange fronter.

- De har ramt godt med Jonathan Jeanne, Corey Silverstrom og Josh Fortune. De har vist sig at være godt rekrutteret. Derudover har de tilføjet Oliver Strøh, der helt klart har sin force i forsvaret, men som også er fysisk stærk, siger Steffen Wich.

Annonce

De seneste ti opgør

  • 2020: Cimbria - Bears 81-80
  • 2019: Bears - Cimbria 89-83
  • 2019: Cimbria - Bears 87-92
  • 2019: Bears - Cimbria 99-84
  • 2019: Cimbria - Bears 99-92
  • 2019: Bears - Cimbria 95-85
  • 2019: Bears - Cimbria 108-95
  • 2019: Cimbria - Bears 85-115
  • 2019: Cimbria - Bears 107-103
  • 2018: Bears - Cimbria 109-74

Vi går sgu all in

Hvis papirarbejdet går i orden, tilføjer Randers Cimbria en ny spiller under kurven i Adjehi Baru, inden transfervinduet lukker.

Og det er et signal, som veteranen Chris Nielsen kan lide.

- Vi føler, at sponsorerne og klubben har valgt, at nu går vi sgu all in. Så ved vi også som spillere, at; ’okay, det er i år, at vi bliver satset på til at vinde’.

- Det har givet alle et friskt pust. Jeg har sagt til holdet, at vi ikke må tænke; ’åh nej, nu kommer han og tager minutter fra os.’ Det her handler om holdet og om at gøre byen stolt. I efterhånden mange år har vi været det bedste elitehold i byen. Vi kan nu gå efter at gøre det meget seriøst, siger Chris Nielsen.

Han peger på tilføjelsen af Alan Voskuil som et vigtigt signal til ligaen.

- Sådan en som Alan er bare ”all business”. Han er kommet ind og hjulpet mig med lederrollen fra dag ét.

- Det er en hjælp, der ikke kan ses på papiret. Men det er et seriøst træk af klubben, at vi vælger at skrive med Alan, som har hjulpet sindssygt på det mentale aspekt, og at man så også lige vælger at tegne en center også. Jeg er helt oppe og køre over det.

- Man kan mærke på holdet, at pilen bare går mere og mere lodret opad. Det er så fedt, jubler Chris Nielsen.

De er Føtex, vi er Netto

Guarden, der forleden rundede 7.000 point i Basketligaen som den første, har en fortid i Bakken Bears, og han kan ikke lade være med at sende en lille stikpille til sine gamle venner, som han møder fredag i pokalsemifinalen.

- Vi har nærmest lige så gode spillere som dem til en brøkdel af prisen. De er Føtex - vi er Netto, siger Nielsen.

Fra Bears-lejren, der efter fredagens kamp tager til Tyskland for at spille FIBA Europe Cup, er man ikke bange for at give lidt igen.

- Tja, Chris skal da være velkommen til at tage til Tyskland på mandag og spille kampen mod Bayreuth for os, hvis han vil prøve at se, hvor gode de er.

- Men jeg synes nu ikke, det er rigtigt. Til denne sæson har vi hentet to rookies og én, der har spillet i Finland. Dem finder man jo ikke i Føtex. Vi har ikke hentet nye spillere med kæmpe CV fra Bundesligaen eller den franske række, men suppleret lidt for at gøre truppen bredere fordi vi spiller mange kampe, siger Steffen Wich.

Fredag aften klokken 18.30 i Arena Randers afgøres stridighederne på gulvet når Randers Cimbria og Bakken Bears mødes for at sende det ene hold i pokalfinalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce