Annonce
Randers Cimbria

Cimbria måtte gå sulten fra højbordet

Chris Nielsen var med igen efter en tur i skammekrogen mod EBAA, men 15 point fra hans hånd var ikke nok for Randers Cimbria. Foto: Kim Haugaard
Randers Cimbria kunne dufte den første sejr i knapt fem år på Bakken Bears hjemmebane, men mestrene fik åbnet fra distancen til sidst. Randrusianerne kørte trætte i kampens tempo og tabte 89-83.

Aarhus: En flok tamme, fynske kaniner fra Svendborg og århusiansk talentmasse fra Pro B har Randers Cimbria strøget hen over i sæsonens to første kampe, men onsdag aften var menuen fra højbordet.

Bakken Bears.

Mastodonterne i dansk basket, som har måtte tage hele langsiden i Vejlby-Risskov Hallen i brug for at få plads til et banner med opremsningen af alle klubbens mesterskaber. 17 DM-titler i klubbens 66-årige levetid, som hjemmeholdet fejrede med rød-hvide flag i hallen til onsdagens kamp.

Århusianerne, som ekspederede Randers Cimbria ud i sidste sæsons semifinaler, inviterede til topbrag, og man fristes til at skrive, at de gjorde, som de plejer.

"This is Bears’ territory" stod skrevet på et banner over indgangen til Vejlby-Risskov Hallen.

Siden april 2018 har Bakken Bears ikke tabt en ligakamp i hallen. Et gulv, hvor Randers Cimbria ikke har vundet i knapt fem år, og det blev der ikke ændret ved onsdag aften, hvor hjemmeholdet vandt 89-83.

Kampen i tal

Basketligaen, 3. runde

Bakken Bears - Randers Cimbria 89-83 (46-43)

Periodecifre: (20-16), (26-27), (18-23), (25-17)

Randers Cimbria: Corey Silverstrom 16, Johs Fortune 15, Brantley Bynum 15, Chris Nielsen 15, Jonathan Jeanne 7, Rasmus Bach 7, Oliver Strøh 6, Casper Stage 2.

Topscorere Svendborg: Darko Jukic 26, Tyler Ongwae 15, Michel Diouf 13.

Rebounds: Bakken Bears 54, Randers Cimbria 38.

Annonce

For få rebounds

Bjørnene havde mere fart i fødderne gennem hele kampen, og indledningsvist var de også overlegne i duellerne under kurvene.

På bare fem minutter havde hjemmeholdet hevet syv rebounds mere ind end randrusianerne, hvor Jonathan Jeanne fik vist, at 218 centimeter ikke er en garanti for at komme højest.

Det nye tårn i Cimbria-trøjen fik dog raget nogle flere bolden i favnen, som halvlegen skred frem, hvor han også diskede op med et par bloks fra en anden verden – eller i hvert fald fra et højere luftlag.

Men hjemmeholdets tempo fortsatte med at volde kronjyderne problemer. Århusianerne kom i for lange perioder nemt til pointene, mens Cimbria-offensiven kom til at spille for sidelæns, indtil skuduret dikterede en presset afslutning.

Heldigvis var der lige to gyldne minutter i starten af anden periode.

Cimbria-mandskabet vandt perioden 12-2 gennem simpelt angrebsspil, hvor holdet stillede sig tilfreds med to point ad gangen i stedet for risikable forsøg fra distancen.

Annonce

Silverstrom bombede

Omvendt insisterede Bears på at bruge deres tempoovertag til at få hul på bylden fra distancen, men de endte med kun én fuldtræffer på 11 forsøg før pausen, og tendensen forsatte lidt ind i sidste periode for det hvidblusede hjemmehold.

En tendens, som Cimbria nye guard Corey Silverstrom ikke ligefrem var ramt af.

Syv ud af ti forsøg fra trepointslinjen sendte armener-amerikaneren i kurven senest mod EBAA, og i Vejlby-Risskov Hallen endte han med fire på seks.

Oveni hatten blomstrede Jonathan Jeanne pludselig op og hev nogle vigtige rebounds i favnen, og så stod Cimbria pludselig bare ti minutter fra den første sejr over Bakken Bears i knapt fem år.

Annonce

Hul på bylden

Frustrationerne fra et talstærkt hjemmepublikum spredte sig omkring pressepladserne, men på banen bevarede bjørnene roen.

Adama Darboe orkestrerede angrebene til ni århusianske point i træk, som pludselig fik sat treerne.

Hvor det kun blev til to trepointsscoringer i de tre første perioder fra hjemmeholdet, blev det til fire i sidste periode.

Langt fra alt røg i kurven, men det var nok i en periode, hvor randrusianerne løb trætte, lavede fejl og blev straffet.

Muligheden var der, men det blev ikke i sæsonens første lokalopgør, at Bears afgav territorium i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Galleri og reportage fra Kristrup Stadion: Bundgaard havde mål med ind fra bænken

Annonce