Annonce
Randers Cimbria

Cimbria-profil om vind eller forsvind-kamp: Bakken Bears bløder ligesom os

Devon Thomas er klar til at spille hårdt og kæmpe for at holde liv i finalehåbet, når Bakken Bears gæster Arena Randers mandag aften. Taber kronjyderne, er det slut. Foto: Kim Haugaard
Devon Thomas, der har scoret næstflest point for Randers Cimbria i semifinaleserien, er overbevist om, at kronjyderne kan sikre en femte og afgørende kamp mod overmagten fra Bakken Bears. Det kræver, at holdet er indstillet på at arbejde hårdere end de århusianske bjørne i opgøret mandag aften, som den lille guard forventer bliver en slåskamp.

Randers: Så står vi her igen. For anden gang i årets slutspil er det vind eller forsvind for Randers Cimbria. Mod Svendborg Rabbits endte det godt, men mandag aften er modstanderen af en helt anden kaliber.

Bakken Bears fører semifinaleserien 2-1 og kan med en sejr lukke og slukke for kronjydernes finaledrømme. Det er ikke gået Cimbria-spillernes næse forbi, men nervøse er de ikke.

- Det er spændende at skulle spille sådan en kamp. Jeg ville selvfølgelig ønske, at vi var i deres position, men det er en udfordring, som vi godt kan klare. Vi er blevet udfordret hele året, og jeg tror, at vi er klar til den største nu. Det hjælper også, at vi har stået i situationen før. Det giver os selvtillid og tro på os selv. Det er alt, hvad vi har brug for, siger Devon Thomas, som er Randers Cimbrias næstmest scorende spiller i semifinalerne.

Annonce

Semifinaleserien

1. kamp: Bakken Bears - Randers Cimbria 95-85

2. kamp: Randers Cimbria - Bakken Bears 99-92

3. kamp, 18. april: Bakken Bears - Randers Cimbria 99-84

4. kamp, 22. april: Randers Cimbria - Bakken Bears

Eventuelt 5. kamp, 25. april: Bakken Bears - Randers Cimbria

Slåskamp på banen

Med Bakken Bears jerngreb om dansk basket, hvor de blot har tabt tre kampe i år, in mente, kunne man fristes til at tro, at der skal mere end tro på egne evner til at slå de seneste to års danske mestre.

For Devon Thomas handler det dog primært om at fokusere på holdets egne styrker og indsats frem for bjørnenes.

- Man skal forstå, at det er en basketballkamp. Alle kan slå alle. Vi må ikke være bange for dem. Jeg ved, at de har en virkelig imponerende gruppe spillere, og de vinder hvert år, men vi må ikke se på den slags. De bløder ligesom os. De laver fejl ligesom os. Vi skal bare prøve at spille hårdt, for det bliver en slåskamp.

- Det er ikke altid det bedste hold, der vinder. Hårdt arbejde slår talent, hvis dem med talent ikke arbejder hårdt nok. Vi kommer helt sikkert til at arbejde og spille hårdt, og så kan vi godt få den sejr, slår Devon Thomas fast.

Arbejde før kontraktsnak

Den lille guard har været en af de fremtrædende spillere i Randers Cimbria, siden han vendte tilbage til klubben i slutningen af november for at tage endnu en tørn i den blå trøje.

Taber kronjyderne mandag til Bakken Bears, venter der blot én kamp om bronzemedaljerne, inden der igen skal tages afsked med klubben. Det scenarie får dog ikke lov til at fylde i den lille angrebsstrategs tanker.

- Mit eneste fokus er at vinde kampen. Hvad der skal ske efter sæsonen og næste år, tænker jeg ikke på. Først har vi et arbejde, der skal gøres færdigt, så vi forhåbentlig får muligheden for at spille med om mesterskabet. Når tiden kommer, vil jeg sætte mig ned med klubben og snakke om fremtiden, siger Devon Thomas, som selv er glad for sine præstationer i Cimbria-trøjen siden comebacket for fem måneder siden.

- Det har været spændende at være tilbage, og jeg synes også, at jeg har spillet ret godt. Her i playoffs har jeg haft et solidt fundament, selvom jeg måske ikke scorer alle pointene. Til gengæld spiller jeg godt forsvar og udfordrer modstanderne, så jeg er meget tilfreds med min tid her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce