Annonce
Randers Cimbria

Cimbria sekunder fra påskemirakel

Charlie Burgess og Devon Thomas var to fremtrædende figurer i Randers Cimbrias angreb, men det var i sidste ende ikke nok mod Bakken Bears, som sendte Randers Cimbria ud. Arkivfoto: Kim Haugaard.
Randers Cimbria var længe nede i sækken, men kæmpede sig tilbage i fjerde periode, hvor de ti sekunder før tid blot var nede med ét point mod Bakken Bears. I sidste ende trak bjørnene dog det længste strå og spillede sig i finalen.

Randers: Én sejr over Bakken Bears er flot. To på en sæson er imponerende. Tre er praktisk talt umuligt. Ikke desto mindre var det kravet til Randers Cimbria, hvis de skulle holde liv i håbet om en finaleplads.

Århusianerne har med sølle tre nederlag i ligaen været urørlige. Og så alligevel ikke helt. Randers Cimbria har stået for to af de tre nedture. Den første i december, den anden i Arena Randers for en uge siden. Bjørnene kan altså tæmmes. Det kræver bare en toppræstation over hele linjen.

Der blev også spillet basketball på højt niveau i Arena Randers mandag aften. Set med randrusianske øjne var det bare det forkerte hold, der gjorde det i de længste perioder. Det betyder ikke, at Cimbria spillede dårligt. På ingen måde.

Kronjyderne udfordrede århusianerne helt frem til 10 sekunder før tid, hvor Bakken Bears til sidst trak fra og vandt 87-92.

Dermed er bjørnene i finalen, mens Randers Cimbria blot har én bronzekamp tilbage at spille i denne sæson.

Annonce

Kampen i tal

Basketligaen, 4. semifinale

Randers Cimbria - Bakken Bears 87-92 (44-54)

Periodecifre: (20-25) (24-29) (16-20) (27-18)

Randers Cimbria: Charlie Burgess 22, Chris Nielsen 19, Brantley Bynum 16, Devon Thomas 12, Casper Stage 6, Rasmus Bach 6, Tobias Reinholt 5, Dee Franklin 1.

Bakken Bears: Tobin Carberry 18, Michel Diouf 17, Darko Jukic 12 Tyler Ongwae 12, Thomas Lærke 9, Ryan Evans 8, Adama Darboe 8, Ryan Martin 5, Hayden Dalton 3.

Rebounds: Cimbria 42, Bears 39.

Turnovers: Cimbria 15, Bears 14.

Assist: Cimbria 18, Bears 23.

Straffekast: Cimbria 17 ud af 20, Bears 19 ud af 29.

Ramte skud: Cimbria 30 ud af 73, Bears 32 ud af 67.

Spil i feltet

Cheftræner Jimmy Moore havde skruet på nogle knapper og bedt sine spillere om at søge skud tættere på kurven. Det kom især til udtryk i første halvleg, hvor kronjyderne anført af en pågående Devon Thomas hele tiden søgte ind i feltet.

Det fungerede. Enten slap Devon Thomas fri eller også skabte det plads til en af de mange andre skytter på holdet.

Problemet var bare, at gæsterne var lige så gode, hvis ikke bedre, til at dominere tæt under kurven. Michel Diouf gjorde lige, hvad der passede ham. Ingen Cimbria-spillere havde et modsvar til Bears-profilens enorme fysik. De prøvede, men det kostede alt for mange fejl.

12 gange fløjtede dommerne for fejl på en af de blå i første halvleg, så det tidligt blev til holdfejl og nemme point for Bakken.

Det var nu ikke fordi, bjørnene havde brug for de mange straffekast. De kunne sagtens lave point uden. Bolden blev flyttet i høj fart, så Cimbria-forsvaret hele tiden hang efter. Hele 16 af gæsternes point var assisteret i første halvleg. Det er lige så mange, som Randers Cimbria normalt laver på en hel kamp.

Alligevel formåede Cimbria-spillerne at holde nogenlunde snor i gæsterne. En stor del af æren kan tilskrives profil-kvartetten Charlie Burgess, Devon Thomas, Chris Nielsen og Brantley Bynum, som trak det helt store læs.

Desværre for hjememholdet havde Dee Franklin nemlig intet at byde med i den afgørnede semifinalekamp. Ni gange sendte han bolden mod kurven. Ni gange røg den ved siden af

Tæt på mirakel

Mod Bakken Bear' bænk kæmper de fleste forgæves. Det gælder også randrusianernes profiler. Århusianerne kunne hele tiden sætte friske kræfter ind, så de trak mere og mere fra.

Samtidig begik hjemmeholdet stadig for mange fejl, hvilket kostede Brantley Bynum en udvisning syv minutter før tid, hvor hjemmeholdet var nede 73-86.

Den slags kan knække mange hold. Bare ikke Randers Cimbria.

Tre stjålne bolde og efterfølgende point af Devon Thomas, Chris Nielsen og Charlie Burgess gav pludselig holdet og publikum troet på et påskemirakel.

Det var da også tæt på den helt store genopstandelse, da først Charlie Burgess satte en imponerende tre'er til 84-86, og Chris Nielsen kort efter fulgte op med et lige så afgørende skud til 87-88.

Hallen kogte. Spillerne jublede. Men Bakken Bears er Bakken Bears. Rutinen fornægtede sig ikke. Thomas Lærke driblede lidt rundt, søgte mod kurven og lagde den i, samtidig med han fik en fejl. Alt sammen ti sekunder før tid.

Jimmy Moore var ved at sprænge i luften over, at spillerne ikke fejlede Lærke noget før, men lige lidt hjalp det. Game over.

Cimbria kæmpede bravt for det og kan i den grad være stolte af indsatsen, men de fløj ikke helt til himmels i denne omgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce