Annonce
Randers Cimbria

Cimbria skifter ud i truppen: Tidligere dansk landsholdsspiller på vej

Cheftræner Jimmy Moore mister Esben Reinholt i sin trup, men Randers Cimbria er til gengæld få detaljer fra at tilføre en tidligere dansk landsholdsspiller til rotationen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers Cimbria siger farvel til Esben Reinholt, men er i stedet tæt på at skrive under med 33-årige Alan Voskuil, som tidligere har spillet på det danske landshold og i de seneste sæsoner har været flittig med pointene i den næstbedste italienske række.
Annonce

Randers: Randers Cimbria buldrer derudad i Basketligaen, hvor holdet har vundet syv af otte kampe.

Især i de fem kampe mod Pro B-holdene har kronjyderne været overlegne. Det har givet masser af muligheder for at hvile de etablerede profiler og give bænkspillerne en chance for at vise sig frem.

En af dem er Esben Reinholt, men den 195 centimeter høje forward har blot været på banen i fire kampe, og det er ikke nok for den 26-årige dansker.

- Jeg har ikke fået så meget ud af det på banen, som jeg gerne vil. Derfor vil jeg gerne prøve nogle nye veje i jagten på spilletid, siger Esben Reinholt.

Sportsdirektør i Randers Cimbria, Morten Hansen, fortæller, at kontrakten er blevet ophævet efter gensidig aftale med øjeblikkelig virkning, så Esben Reinholt kan finde en ny klub at optræde for.

- Selvom vi har prøvet, føler Esben ikke, at han har udviklet sig nok i Randers Cimbria, og jeg har den holdning, at hvis man ikke har lyst til at være i klubben, skal man heller ikke være her. Vi takker Esben for indsatsen og ønsker ham held og lykke med fremtiden, siger Morten Hansen.

Alan Voskuil

Født: 10.9.1986 (33 år).

Nationalitet: Dansk-amerikaner (dansk mor, amerikansk far).

Landshold: Tidligere dansk landsholdsspiller.

Bopæl: USA.

Position: Point guard/shooting guard.

Højde: 190 centimeter.

Tidligere klubber: Bakery Piacenza (Italien), Blu Basket Treviglio (Italien), Viola Reggio Calabria (Italien), Virtus Roma (Italien), Pall. Biella (Italien), Roanne (Frankrig), Eskisehir Basket (Tyrkiet), Bornova (Tyrkiet), Horsens IC (Danmark), Halifax Rainmen (Canada), Avila (Spanien), Fuenlabrada (Spanien), Texas Tech Red Raiders (USA).

Statistikker per kamp for Horsens IC i sæsonen 2010/11: 18,7 point, 1,6 steals, 1,7 assist, 3,7 rebounds, 41 procent på trepointsskud.

Annonce

Tæt på fænomenal skytte

Afløseren for Esben Reinholt er allerede fundet. Sådan da.

Holdet er blot få detaljer fra at skrive under med den tidligere danske landsholdsspiller Alan Voskuil, som forventes at lande i Danmark om 8-10 dage. Han har nemlig både dansk og amerikansk pas og bor i USA.

De seneste seks sæsoner har han ernæret sig ved at spille basketball i den næstbedste italienske række, hvor han har optrådt for fem forskellige hold og snittet minimum 13 point per kamp hvert år.

- Alan har virkelig nogle flotte statistikker med sig og er en helt fænomenal skytte. Han kan skyde fra overalt på banen - både fra sin egen dribling eller fra en aflevering. Han kommer også med masser af erfaring og kan samtidig kreere chancer for andre, så det ser fornuftigt ud, siger Mike Nielsen, forretningsfører i Randers Cimbria og en del af det sportslige udvalg.

- Med sådan en kaliber spiller gælder det bare om at slå til, når muligheden opstår, tilføjer han.

Dermed er det også forventningen, at den 33-årige nytilføjelse skal spille flere minutter end de ti af slagsen, som Esben Reinholt snittede per kamp.

- Alan er en veteran, som kan gå direkte ind og bidrage. Han kan noget andet end de andre, og vi har allerede så mange forskellige typer af spillere, hvilket gør os virkelig stærke i år, siger Mike Nielsen.

Alan Voskuil har tidligere spillet 15 kampe i den danske basketliga. Det var i sæsonen 2010/11, hvor han optrådte for Horsens IC.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Overhaling gik helt galt

Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Norddjurs For abonnenter

Elendig timing: Men borgmesteren fortryder ikke sin beslutning om nyt pingvinanlæg

Annonce