Annonce
Sport

Cimbria-sportsdirektør om ny struktur: Jeg håber, at det er en prøveperiode

Chris Nielsen og holdkammeraterne i Randers Cimbria kan fra den kommende sæson se frem til en ny struktur i Basketligaen. Arkivfoto: Annelene Petersen

Fra den kommende sæson deles basketligaen op i en A- og B-række. Randers Cimbria er positive over for tiltaget, som klubben også selv har stemt for, men sportsdirektør Morten Hansen understreger, at han blot ser det som et skridt på vejen.

Annonce

Randers: Fra den kommende sæson bliver basketligaen udvidet fra otte til ti hold, og samtidigt bliver ligaen opdelt i to niveauer.

Ligaen kommer til at bestå af en A-række med fem hold og en B-række ligeledes med fem hold. En model, som også Randers Cimbria vendte tommelfingeren op til.

- Når vi ikke er mere end otte ligahold, så er det et godt initiativ til at få flere med. Den bedste løsning havde været en liga og en 1. division, hvor der var hold, som ville sætte en ære i at rykke op, men jeg føler, at det her er et skridt på vejen, fortæller Morten Hansen, som finder det positivt, at grundspillet udvides fra 21 kampe i indeværende sæson til 26 kampe i den kommende.

Sportsdirektøren i Randers Cimbria understreger dog et håb om, at den nye struktur bliver en transitionsfase til en liga med flere konkurrencedygtige hold.

- Jeg håber, at det er en prøveperiode, som varer et par år, hvor man så på sigt kan komme op og have ti eller 12 hold i ligaen, siger Morten Hansen.

Klubberne har selv anmodet om at komme i henholdsvis A- og B-rækken, hvor der i sidstnævnte er et billigere deltagergebyr samt færre krav i forbindelse med kampene.

- Vi kunne godt have sagt, at vi ville spille B, men det ville udvande A-rækken. Vi er med i toppen, hvor vi hele tiden har været, men jeg havde håbet, at flere ville med blandt A-holdene. Nu bliver vi ti hold, som godt nok spiller i to rækker, men man kan håbe, at nogle får mere blod på tanden. Jeg synes eksempelvis, at det er mærkværdigt, at der ikke er ét eneste københavnerhold i A-rækken, siger Morten Hansen.

- Hørsholm og SISU (Gentofte, red.) har de største ungdomsafdelinger, og det er underligt, at der ikke kommer mere ud af det. Men når det er sagt, så er det også nemt at pege på andre. Vi har også en fortid med store problemer, siger Morten Hansen med hentydning til, at klubben i 2015 undgik en tvangsnedrykning fra ligaen på trods af konkursbegæring.

Den nye struktur

Ligaen kommer til at bestå af ti hold fordelt i to niveauer i form af en A-række og B-række, hvor klubberne selv har valgt række.De fem hold i A-rækken er alle sikre på at deltage i slutspillet, hvor holdene får selskab af de tre bedste hold fra B-rækken.

A-rækken: Bakken Bears, Horsens IC, Team FOG Næstved, Svendborg Rabbits og Randers Cimbria.

B-rækken: Hørsholm 79'ers, Copenhagen Wolfpack, Stevnsgade, Værløse BBK og EBAA.

De fem hold i A-rækken mødes indbyrdes fire gange, og de møder desuden holdene i B-rækken to gange hver. Det giver i alt 26 kampe per hold i grundspillet inden slutspillet.

Annonce

Klubhold i samme liga

Sportsdirektøren pointerer, at man ikke ønsker at finde hullerne i den nye struktur, men han er ikke tilhænger af, at én klub kan have to hold i ligaen, som bliver tilfældet med Bakken Bears i A-rækken og den aarhusianske basketklubs talenthold EBAA i B-rækken.

- Jeg synes, det kan være bekymrende, at en klub har to hold i ligaen. Det er ikke optimalt, men vi skal ikke se hullerne i osten. Vi skal se osten, og så se, hvad vi kan løfte det op til. Vi har de positive briller på, siger Morten Hansen.

De fem A-hold, som er de nykårede danske mestre fra Bakken Bears, Horsens IC, Team FOG Næstved, Svendborg Rabbits og Randers Cimbria, er sikre på at deltage i slutspillet, men Morten Hansen understreger, at grundspillet ikke bliver overflødigt af den grund.

- Vi spiller stadig om placeringerne og dermed også seedningen i slutspillet. På den måde vil der stadig være meget på spil i grundspillet, og samtidigt vil det give bedre muligheder for nogle af de unge spillere, som kan få mere spilletid i kampene mod B-holdene, fortæller Morten Hansen.

Randers Cimbria har haft svært ved at fylde tilskuerpladserne på hjemmebanen i Arena Randers i løbet af sæsonen, men i både kvartfinaleserien mod Hørsholm 79ers og semifinaleserien mod Horsens IC steg tilskuerinteressen markant.

- Hvis man har interessen, så tror jeg folk kommer. Vi har manglet noget tidligere, men det har været godt i slutspillet, og det skal vi bygge videre på. Hvis varen er der, så skal der nok komme mennesker i hallen, siger Morten Hansen, som ikke er bekymret for, at den nye struktur udvander spændingen i grundspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce