Annonce
Randers Cimbria

Cimbria taber bronze-drama: Bach-bombardement var ikke nok

Rasmus Bach spillede sin bedste offensive kamp i sæsonen og endte på 24 point. Foto: Annelene Petersen
Arena Randers bar Randers Cimbria frem, men det var ikke nok. Team FOG Næstved sejrede 101-92 over randrusianerne og fik dermed revanche for sidste års nederlag. Rasmus Bach spillede en fantastisk offensiv kamp og endte som randrusiansk topscorer med 24 point.
Annonce

Randers: DM-sølv i 2014. Bronzemedaljer sidste sæson. Og mandag aften stod Randers Cimbria igen med muligheden for at slutte sæsonen med metal om halsen.

Bakken Bears rev Cimbria-holdet ud af drømmen om klubbens anden finaleserie i historien, men efter en tæt semifinaleserie mod de forsvarende mestre, var der alligevel grund til optimisme inden gentagelsen af sidste sæsons bronzekamp mod Team FOG Næstved.

Som i sidste sæson skulle kampen været spillet på Team FOG Næstveds hjemmebane i Arena Næstved, men på grund af uenigheder mellem de sjællandske parter, var det i Arena Randers, at Randers Cimbria endte med at afgive pladsen i top 3.

Efter en dramatisk affære, foran et veloplagt hjemmepublikum, kunne sjællænderne lade sig hylde med bronzemedaljer om halsen efter en sejr på 101-92.

Intensiteten fejlede ikke noget på hverken banen eller bænken. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Bach-bombardement

Bronzekampe er en svær størrelse. Tabernes finale, hvor spillere skal længere ned i den professionelle rygsæk for at grave tilstrækkeligt motivation og spændingsniveau op.

Ifølge sportsdirektør, Morten Hansen, har specielt amerikanske spillere svært ved at glæde sig over muligheden for en bronzemedalje i stedet for at ærgre sig over missede guldkampe, og det var da også danske Rasmus Bach, der brændte en fuldstændig vanvittig første periode af i Arena Randers.

19 point i alt, hvor 15 af dem kom gennem fem kliniske treere. Voldsomme tal for en mand, der gennem sæsonen har snittet 9,6 point, og det tændte hjemmepublikummet.

De fremmødte fik sig ellers et chok, da de indfandt sig. Charlie Burgess, der har været en af Cimbria-mandskabets store profiler i slutspillet, gik rundt i træningstøj omkring bænken, mens holdkammeraterne varmede op. Knæsmerter holdt ham ude, og han var savnet i indledningen.

Annonce

Rutinen svigtede

I et hæsblæsende tempo indledte holdene med at score på skift, men mens Rasmus Bach i store dele af første halvleg var en enmandshær, kom gæsterne alt for nemt til point. De gjorde, som de lystede de første ti minutter, men en snak mellem første halvlegs to perioder gjorde godt for hjemmeholdets defensiv.

Attituden var mere insisterende i rebound-spillet, og der var langt større bevægelighed. Godt nok var gæsterne stadig foran 52-48 midtvejs, men positivt var det, at Devon Thomas langsomt spillede sig varm, mens også Dee Franklin fik sat et par fine treere fra hjørnet.

Det største minus stod ud for den mest rutinerede. Der gik 19 minutter, inden Chris Nielsen satte sine første point. Kom han igen? Selvfølgelig gjorde han det.

Annonce

Drama

Mens Rasmus Bach blev menneskelig igen, stemplede Chris Nielsen ind.

”Borgmesteren”, som han hedder i Arena Randers, noterede sig for de første syv point til hjemmeholdet efter pausen, hvor intensiteten steg minut for minut.

Begge hold blev ramt af usportslige fejl, som satte ild i de to mandskaber - og gang i Devon Thomas.

I sidste sæsons bronzetriumf stod den 175 centimeter høje amerikaner for 27 point, og hans spændingsniveau fejlede intet efter pausen. Langt fra alt lykkedes, men i sin vanlige legende stil tog han ansvar for at holde Cimbria inde i opgøret, og det endte i drama.

Med seks minutter tilbage blev Rasmus Bach sendt i omklædningsrummet, da kampens dommertrio tildelte ham to tekniske fejl i den samme situation for brok. En kendelse, der ikke tændte mindre op i det randrusianske hjemmepublikum.

De fremmødte skabte en fantastisk kulisse, men i en dramatisk slutfase, hvor også Chris Nielsen endte med at fejle sig ud af kampen, var gæsterne bare skarpest, og så tog de bronzemedaljerne med hjem over Storebælt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Beboere savner bussen i Helstrup og Øster Velling: - De har taget vores livsnerve fra os

Annonce