Annonce
Randers Cimbria

Cimbria taber nyt slag mod medaljekonkurrenter

Josh Fortune spillede en fantastisk kamp mod Horsens IC på hjemmebane tidligere i sæsonen, men torsdag aften skuffede amerikaneren i Forum Horsens. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Randers Cimbria tabte terræn i toppen for anden kamp i træk, da de måtte rejse fra Forum Horsens uden point torsdag aften i en fejlfyldt og uskøn affære. Corey Silverstrom endte som Cimbria-topscorer med 16 point.

Randers: To dage inde i december stoppede Team FOG Næstved Cimbrias historiske sejrsstime på otte sejre i træk.

En streg i regningen mod en direkte konkurrent i medaljekampen, og torsdag aften fik kronjyderne en ny håndfuld malurt i bægeret.

Ikke blot blev det til sæsonens tredje nederlag. Det var mod Horsens IC, der ligesom randrusianerne drømmer om en finaleplads til foråret, og det skete i en fejlfyldt affære.

Statistikkerne for turnovers og personlige fejl rundede begge 40 for mandskaberne tilsammen, men det var hjemmeholdet, som bedst profiterede af fejlene og vandt 75-65.

Jimmy Moores mandskab skulle have slået tilbage efter skuffelsen i Næstved, men det blev hjemmeholdets pointprins Roberto Gallinat og Vedran Borovcanin, der skød pointene til Horsens.

Annonce

Kampen i tal

Basketligaen

Horsens IC - Randers Cimbria 75-65 (31-29)

Periodecifre: (14-14), (17-15), (23-24), (21-12).

Randers Cimbria: Corey Silverstrom 16, Jonathan Jeanne 13, Brantley Bynum 13, Alan Voskuil 8, Rasmus Bach 6, Josh Fortune 5 og Oliver Strøh 4.

Topscorere Horsens: Roberto Gallinat 22, Vedran Borovcanin 15, Frederik Rungby 14 og Stefan Savic 14.

Rebounds: Horsens 36, Randers Cimbria 37.

Uskøn indledning

Mens Chris Nielsen var ude af opgøret med en brækket finger, så kunne randrusianerne glæde sig over at have topscorer Josh Fortune med igen, efter at han sad ude med en mindre skade i hånden mod Næstved.

Desværre indledte han med to fejl på blot to minutter, og generelt var der få Cimbria-spillere, der stemplede ind før pausen.

Jonathan Jeanne fik adskillige gange lov til at trække væk fra kurven og forsøge fra distancen, men procenterne var på ingen måde chancerne værdige.

Han fik til gengæld lavet nogle fine bloks i den anden ende i en uskøn indledning, hvor ingen af mandskaberne rigtig fandt flow.

Rasmus Bach leverede nogle flotte point, men så leverede Horsens-topscorer Roberto Gallinat et vanvittigt dunk, der tændte op i hjemmeholdet.

Jonathan Jeanne havde svært ved at tro det svæv, som Horsens-topscoreren leverede op mod kurven, men det blev startskuddet til en periode, som hjemmeholdet vandt 15-5.

Vedran Borovcanin fik åbent fra distancen, men Cimbria fik svaret igen med nogle gode forsvarsaktioner, der førte til en håndfuld nemme scoringer og en vigtig snor i hjemmeholdet inden pausesnakken.

Jagt uden bytte

Men knapt var spillerne tilbage på gulvet, inden Cimbria-mandskabet igen skulle jagte.

Randrusianerne bøvlede med angrebsspillet, og det udnyttede hjemmeholdet til at gå fra 31-29 til 41-33.

Hjemmeholdets Roberto Gallinat spillede sig stille og roligt op på den gode side af 20 point, som han har haft det for vane i samtlige kampe i den her sæson.

Horsens var ved at smutte afsted, men igen svarede Cimbria tilbage. Tre lange treere fra Brantley Bynum, Alan Voskuil og Corey Silverstrom, og så var stillingen 51-51.

Kun ét point adskilte de to hold inden sidste periode, men så havde randrusianerne ikke flere comebacks i ærmet.

Hjemmeholdet fik øget tempoet i forsvarsspillet, og Cimbria formåede ikke at løse det.

Specielt Josh Fortune fandt aldrig for alvor fødder i Forum Horsens. Inden opgøret var han den mest scorende Cimbria-spiller i sæsonen, men med blot fem point i kampen, manglede de sædvanlige point fra ham på bundlinjen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: 900.000 spaniere mister deres job -  og 248 nye smittetilfælde i Danmark 

Randers

Kylling & Co har langet den sidste sandwich over disken i Randers: Det her har ingen kunnet forudse

Annonce