Annonce
Sport

Cimbria-topscorer: Jeg har så mange sommerfugle i maven, at jeg næsten flyver

Chris Nielsen førte an, da Randers Cimbria torsdag eftermiddag bookede billet til semifinalerne i basketligaen. Foto: Axel Schütt

Randers Cimbrias Chris Nielsen blev med 27 point i torsdagen kvartfinalesejr over Hørsholm 79ers den store påskehelt. Selv delte han ros ud til kollektivet, som ifølge veteranen bar holdet til semifinalen.

Annonce

Randers: Efter fire års fravær er Randers Cimbria tilbage blandt de fire bedste basketklubber i Danmark.

I kvartfinaleseriens fjerde kamp mod Hørsholm 79ers endte det torsdag eftermiddag med en komfortabel sejr på 105-96, og dermed indledte klubben påsken med at indfri sæsonmålet om en plads i semifinalen.

- Det er det her, som vi har spillet for. Vi ville blandt de fire sidste, og nu har vi indfriet målet. Vi har haft en svær periode op til playoffkampene. Kun én gang i sæsonen har vi vundet to kampe i træk, men i dag, hvor det virkelig gjaldt, vandt vi den tredje kamp i træk, sagde Chris Nielsen til Randers Amtsavis efter kampen.

Cimbria-veteranen, som er eneste, der har scoret over 6000 point i den danske basketliga spillede en fantastisk kamp med adskillige flotte trepointsscoringer. Han endte som topscorer med 27 point, men efter kampen fremhævede han udelukkende kollektivet.

- Jeg har så mange sommerfugle, at jeg næsten flyver. Det er virkelig fedt, og det er kollektivet, der afgør det i dag. Vi tror på konceptet, uanset om vi er foran eller bagud. Vi tror på spillestilen, og vi tror på hinanden, og derfor forfalder vi ikke til det alt for lave bundniveau, som vi har vist i løbet af sæsonen, forklarede Chris Nielsen.

Annonce

Tæmmede ligaens topscorer

Efter de to første perioder havde hjemmeholdet en scoringsprocent på 26 fra trepointslinjen, men efter pausen blev den hævet med ti procent, som ifølge Chris Nielsen var afgørende.

- Treerne kan vinde kampen for dig, men de kan også tabe kampen for dig. Det er ikke så spektakulært som at dunke, men det er et stort momentum, og i dag var treerne i høj grad med til at vinde kampen for os efter pausen, fortalte topscoreren, som selv stod for fem af slagsen.

Hele seks gange har Randers Cimbria stået over for Hørsholm 79ers, og specielt én mand har voldt randrusianerne kæmpe problemer. Ligatopscorer Matt Bonds har i gennemsnit lavet 26 point i opgørene mod Cimbria.

- Vi vidste, at hvis vi kunne holde Matt Bonds fra 25 point, så ville det være en stor aktie i kampen. Vi ville hellere have, at nogle af deres mindre gode spillere fik lavet nogle point, fordi så var det ikke en rytmeting for dem, og det lykkedes vi heldigvis med, sluttede Chris Nielsen i et stort semifinalesmil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce