Annonce
Randers Cimbria

Cimbria-træner på plads: - Vi skal spille med om DM-guldet

Jimmy Moore skal også i den kommende sæson dirigere Cimbria-tropperne fra sidelinjen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Cheftræner Jimmy Moore forlænger samarbejdet med Cimbria og har en klar ambition om at spille med om mesterskabet. Sportsdirektør Morten Hansen slår dog koldt vand i blodet og fastslår, at første målsætning fortsat er en plads i semifinalerne.
Annonce

Randers: Det bliver også i den kommende sæson amerikanske Jimmy Moore, der sidder på trænerbænken i Randers Cimbria.

Allerede siden afslutningen af den seneste sæson, hvor Cimbria sluttede med et nederlag i bronzekampen mod Team Fog Næstved, har Jimmy Moore og sportsdirektør Morten Hansen haft principperne for en forlængelse af samarbejdet på plads.

Men først nu er de sidste detaljer faldet på plads og kontrakten skrevet under.

- Jeg er meget spændt på næste sæson. Vi har igennem længere tid haft en dialog om, hvad der skal til for at Cimbria ikke blot bliver set som et muligt tophold i Basketligaen, men som en aktiv del af topstriden med mulighed for at vinde mesterskabet, siger Jimmy Moore til Randers Amtsavis.

Og hvad er det helt konkret, der skal til?

- Vi skal finde det team og de spillere, som er det rigtige match for klubben. Det handler selvfølgelig om den enkelte spillers basketkvaliteter, men det handler i høj grad også om at have de rigtige personligheder, som arbejder dag til dag med et ønske om at vinde. Det er sjældent, at en klub rammer alle rigtige, når de sammensætter et hold til en ny sæson, men det skal vi se, om vi kan lykkes med, siger Jimmy Moore.

Annonce

Potentiale til mere

Selv om Cimbria med fjerdepladsen i den forgangne sæson gled en plads ned af rangstien i forhold til bronzemedaljerne sæsonen forinden, mener Jimmy Moore, at klubben har potentialet til at blande sig i mesterskabsstriden i den kommende sæson.

- Jeg synes, at vi så nogle indikationer, der peger i den retning. Vi blev det første hold, der besejrede Bakken Bears i grundspillet, og vi spillede en tæt semifinaleserie mod dem - noget tættere end deres finaleserie mod Horsens IC. Samtidig skal man huske, at jeg var ny i sidste sæson og skulle bruge nogle måneder på at lære ligaen og spillerne at kende. Den udfordring er der ikke i næste sæson, og det kommer forhåbentlig til at give os nogle ekstra sejre, siger Jimmy Moore.

Sportsdirektør Morten Hansen vil dog ikke love, at Cimbria i den kommende sæson kan regnes som mesterskabsbejlere.

Men han forventer, at klubben kommer til at stille med et hold, der er mindst lige så kompetent som i den seneste sæson.

- Jeg vil sige, at det er en frisk udmelding, hvis Jimmy mener, at vi skal kunne spille med om mesterskabet. Men vi kommer til at være med, hvor vi har været de seneste par sæsoner, og det giver jo også noget kontinuitet, at vi kommer til at køre videre med den samme træner. Så forhåbentlig kan vi putte et trin mere på. Men i første omgang skal vi sørge for at kvalificere os til semifinalerne, og så må vi se, hvad der sker derfra, siger Morten Hansen.

Annonce

Tæt topstrid

Både Morten Hansen og Jimmy Moore forventer en tæt topstrid i Basketligaen til den kommende sæson.

- Bakken er Bakken. De vil altid være der. Men jeg tror også, at vi kommer til at se et meget stærkt Team Fog Næstved-hold i næste sæson, når de får Arnel Dedic på trænerbænken, siger Jimmy Moore.

- Svendborg Rabbits er godt igang med at bygge op med en træner, der startede for et år siden, og de vil ligesom os have en drøm om at kunne fejre mesterskabet. Horsens er et åbent spørgsmål, da de ikke har offentliggjort ny træner endnu, men jeg forventer, at det bliver en stærk og afbalanceret liga i den kommende sæson, tilføjer Cimbria-træneren.

Han er i øjeblikket hjemme i USA, men er tilbage i Danmark i slutningen af juli eller begyndelsen af august for at tage hul på forberedelserne til den kommende sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ordentlighed betaler sig, mener ejer af Marcus Gruppen: Annullerede ordrer for 10 millioner kroner i starten af coronakrisen

Annonce