Annonce
Randers Cimbria

Cimbria-træner strammer kravene: Det skal være slut med slingrekurs

Corey Silverstrøm (th.) er en af de nye spillere, som træner Jimmy Moore har store forventninger til. Foto: Katrine Becher Damkjær
Skal Randers Cimbria spille med om medaljerne i denne sæson, er det ikke nok at toppe, når holdet kommer til slutspillet. Cheftræner Jimmy Moore vil se holdet præstere stabilt hele sæsonen, slår han fast inden første hjemmekamp torsdag aften.

Randers: Efter premieresejren i Svendborg venter sæsonens første hjemmekamp for Randers Cimbria, når de torsdag aften tager imod Elite Basketball Akademi Aarhus.

Elite Basketball Akademi Aarhus (EBAA) er et talenthold, som spiller under mesterklubben Bakken Bears' vinger, og Cimbria-træner Jimmy Moore lægger ikke skjul på, at det er en kamp, som skal give sejr.

- Det er 100 procent en kamp, vi skal vinde. Jeg har sagt til spillerne, at jeg forventer, at de behandler kampen, som var det et opgør om mesterskabet. Det er første mulighed for at vise holdet og de nye spillere frem for vores publikum, så det er en opgave, vi skal tage seriøst, siger Jimmy Moore.

Cimbria har historisk set haft en tendens til at slække på koncentrationen, når de møder de mindre hold. Er det den dårlige vane, du forsøger at advare om?

- Jeg vil ikke komme med kritik af, hvad der er foregået de tidligere sæsoner. Men jeg ved, at uanset om du kigger på NBA, EuroLeague eller den danske basketliga, så er det de hold, som formår at spille på et højt og stabilt niveau i grundspillet, som også ender med at spille om mesterskabet. Skal vi lave noget mindeværdigt i denne sæson, som vi har potentialet til, starter det i en kamp som den mod EBAA, siger den amerikanske træner.

Fransk tårn får debut

I premieren mod Svendborg i sidste uge måtte Cimbria undvære den nye franskmand, Jonathan Jeanne, der med sine 218 centimeter er ligaens højeste spiller.

Men hans spilletilladelse er nu på plads, og han får dermed sin debut mod EBAA.

- Han er en vigtig tilgang, fordi vi han giver os noget højde under kurven. Vi manglede sådan en spiller i sidste sæson, men nu står vi i en situation, hvor vi kan rotere på alle positioner i løbet af kampen. Det er vigtigt i forhold til vores varemærke, som er at spille med et hårdt pres i forsvaret og et ekstremt højt tempo i angrebet, siger Jimmy Moore.

Han er i det hele taget glad for de spillere, som klubbens ledelse har hentet ned i indkøbskurven.

- Vi har i Josh Fortune, Corey Silverstrøm og Oliver Strøh fået tre spillere ind, som alle har ambitioner om en lang og succesfuld karriere. Det er spillere, som kommer en halv time før til træning for at øve færdigheder, og vi har generelt et ungt hold med friske ben. Men afgørende for succes bliver, at vi holder os til manuskriptet, når det handler om den måde, vi gerne vil spille på, hvilket ikke altid var tilfældet i den første kamp mod Svendborg, siger Jimmy Moore.

Der er tip-off i Arena Randers klokken 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce