Annonce
Sport

Cimbria ved målstregen: Vi ser os selv som en top 4-klub

Den tidligere Cimbria-spiller Mike Nielsen er nu forretningsfører i klubben. Arkivfoto: Annelene Petersen

Efter flere sæsoner uden en plads i semifinalerne kan Cimbria i morgen tage skridtet tilbage til top 4 i dansk basket. Det vil ifølge forretningsfører Mike Nielsen have stor betydning for klubben.

Randers: Da Mike Nielsen før denne sæson satte sig i stolen som forretningsfører i Randers Cimbria, var det med en ambition om bringe klubben tilbage i top 4 i dansk basketball.

Nu står klubben ved målstregen. Torsdag kan de spille sig i semifinalerne hvis de på hjemmebane kan besejre Hørsholm og dermed nå de magiske tre sejre, som skal til for at vinde kvartfinaleserien.

Det vil i givet fald være den første top 4-placering siden 2014, hvor Cimbria nåede helt til finalen, men efterfølgende røg ind i en økonomisk deroute, der var tæt på at koste livet i ligaen.

- Det vil betyde enormt meget for os at nå semifinalerne i forhold til den genopbygning af klubben, vi er i gang med. Det er fire sæsoner siden, vi sidst har været en del af top 4, men det er dér, vi ser os og selv og egentlig også bør være, når man ser på vores setup og den trup, vi råder over, siger Mike Nielsen.

Selv om resultaterne har været svingende igennem grundspillet, afviser Mike Nielsen, at man har rystet på hånden i Cimbria i forhold til, om man er på rette vej.

- Jeg synes faktisk, at vi har været gode til at sige til hinanden, at det ikke er i november eller december, vi skal toppe, men i marts, april og maj. Både i toppen af klubben og blandt spillerne har der været en følelse af, at det handlede om at toppe tilsidst . Vi har også godt vidst, at når vi har mange nye spillere og en ny cheftræner, så er det en proces, man skal igennem, og den tager nogle gange en måned, og andre gange tager den otte måneder, som det har gjort for os, siger forretningsføreren.

Han roser holdet for at have fundet et mere stabilt niveau i kvartfinaleserien.

- Jeg føler stadig, at vi kan spille bedre, men det har været solidt, og vores bundniveau har ikke været så lavt, som man har set tidligere på sæsonen.

- Vi har mange store individualister på vores hold, men når du kigger på Chris Nielsen, Kyndahl Hill og Charlie Burgess, så ligger de og snitter 13-14 point. Individuelt har de klasse til at lave flere point, men det er et udtryk for, at de har været indstillet på at spille for holdet, selv om det så betyder, at de selv må lægge nogle point til side, siger Mike Nielsen.

Han håber på stor tilskueropbakning til torsdagens kamp, for det er netop noget, man har haft fokus på at forbedre i denne sæson.

- Vi har været meget aktive i forhold til at komme ud på skoler, og to gange i løbet af sæsonen har vi før kampe haft elever og lærere til spisning, hvor vi har været 300 mennesker, hvilket har været med til at løfte det samlede tilskuertal til de kampe til 600-700.

- Vi synes jo selv, at vi er en klub, der har noget kant, men det er vigtigt, at vi også er offensive i forhold til at vise folk, hvad vi står for, og det synes jeg, at vi er begyndt at lykkes med. Men det skal også bakkes op af gode sportslige resultater, og derfor vil det være vanvittig fedt, hvis vi kan spille os i den semifinale, siger Mike Nielsen.

Kampen på torsdag bliver vist på tv og er derfor flyttet til klokken 15.05.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Allingåbro

Brand i maskinhus

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce