Annonce
Randers Cimbria

Cimbria vinder sølv ved skrivebordet: - Det er en tam fornemmelse

Cimbria-cheftræner, Jimmy Moore, får en sølvmedalje ud af anstrengelserne i sæsonen, som er blevet afgjort på skrivebordet på grund af coronakrisen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Coronavirus har stoppet Basketligaen, hvor en snak om skrivebordet nu er endt i mesterkåring og medaljehæder. Randers Cimbria får sølvmedaljer, mens guldet for fjerde år i træk ender hos Bakken Bears.

Randers: I år ville de vælte Bakken Bears af tronen.

Mesterskabsoptimismen har boblet i Randers Cimbria-lejren i en sæson, hvor de skrevet flere positive kapitler i klubhistorien, men konklusionen bliver der næppe set tilbage på med smil.

I starten af marts blev Basketligaen suspenderet på grund af coronakrisen, i sidste uge blev den resterende del af sæsonen aflyst, og nu er sæsonens sidste punktum sat ved skrivebordet.

Medaljerne uddeles. Randers Cimbria får sølvmedaljer for sæsonen, men de vækker ikke særligt begejstring hos sportsdirektør Morten Hansen.

- Afslutningen er træls, men sådan er det. Jeg havde gerne set, at vi skulle spille om medaljerne, for vi har slået Bakken to gange i år, så man ved ikke, hvad der kunne være sket. Det er en tam fornemmelse, at vi ikke står i en hal med 12 svedige spillere, som er jublende lykkelige eller slemt skuffede, siger Morten Hansen.

Annonce

Frarøvet højdepunktet

Bakken Bears er blevet tildelt sit 18. mesterskab, da de førte grundspillet ved afbrydelsen, mens Horsens får bronze for tredjepladsen fire point efter Randers Cimbria.

- Et stort flertal i ligaerne på både herre- og damesiden har opfordret til at uddele medaljer på trods af den forkortede sæson, og den opfordring har bestyrelsen valgt at følge, skriver Danmarks Basketball Forbund på sin hjemmeside.

Morten Hansen lægger ikke skjul på, at man i Cimbria-lejren føler sig frarøvet højdepunktet i klubbens bedste sæson nogensinde.

- Det er fesent. Vi troede på noget stort, men det er ikke det vigtigste her i livet. Det husker vi på i den her tid, hvor vi er skuffede og trætte af den her afslutning, lyder det fra sportsdirektøren.

Vil holde truppen

Da afbrydelsen indtraf, havde holdene ikke spillet lige mange kampe, og derfor har Danmarks Basketball Forbund valgt at lade sejrskoefficienten afgøre det.

Bakken Bears havde konsolideret sig i toppen, men med to kampe i hånden kunne Horsens være nået op og være lige med Randers Cimbria i tabellen, men med den anvendte udregningsmodel, når Horsens kun en sejrsprocent på 77, mens Randers har en på 79.

Sæsonens to ud af tre mulige Cimbria-sejre mod netop Horsens endte derfor med at blive en sølvmedalje værd, og nu kigger de fremad mod næste sæson, hvor man vil forsøge at holde sammen på tropperne.

- Vi vil forsøge at holde på samtlige spillere, men der kan ske meget hen over sommeren. Alle er frie til at gå andre steder hen, så nu må vi se. Tre af vores profiler har givet tilsagn om, at de gerne vil snakke om at blive, fortæller Morten Hansen, der ikke vil nævne navne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce