Annonce
Randers

Citybois og pølser, popcorn og paraplyer

Citibois på scenen var det perfekte valg, kunne man høre på den modtagelse, bandet fik, da det gik på scenen. Foto: Morten Lund

Oust Mølle-Rock trodsede bygerne og fyrede op for musikken

RANDERS. Festen startede temmelig vådt, da Oust Mølle-Rock 2017 skruede op for musikken torsdag morgen. En hurtig byge akkompagnerede Outs Mølleskolens eget band, der åbnede festen og hoppeborgene måtte væbne sig med tålmodighed, før de hoppeglade unger blev sluppet løs. Men efter en times tid var det igen tørvejr, og festivalens eneste professionelle band, Citybois, havde det store publikum med fra første tone.

- Det er 26. gang, vi holder Oust Mølle-Rock. Så nu har vi både tidligere elever med egne skolebørn eller egne babyer på armen blandt gæsterne, fortæller skoleleder Heine Skovbak Iversen.

Derfor forstyrrer en smule regn heller ikke de garvede festival-folk.

- Vi tager sådan en smule regnvejr helt roligt. Vi har lavet arrangementet så mange gange, at alle ved præcis, hvad de skal.

Det er 26. gang, vi holder Oust Mølle-Rock. Så nu har vi både tidligere elever med egne skolebørn eller med babyer på armen blandt gæsterne

 Heine Skovbak Iversen, skoleleder Oust Mølleskolen.
Mødet med Citibois var tilsyneladende næsten for meget for en rigtig fan. Foto: Morten Lund.

Pladsmangel

Ud over Citybois byder dagen på musik fra en stribe randrusianske skole-bands. Og i år samler festivalen tæt på 6000 deltagere fra alle skolerne i Randers - selvfølgelig sammen med Oust Mølleskolens egne 39 elever.

- Det begynder faktisk at knibe med pladsen. I år har vi ikke annonceret noget videre. Og modsat tidligere år er skolernes 6. klasser ikke med - vi har kun inviteret skolebørn fra 0. til 5. klasse, fortæller Heine Skovbak Iversen.

Og selv om skolens område er ganske stort, fylder dagens gæster ganske godt. Både ved de mange boder, der byder på popcorn og pølser, ansigtsmaling og sminke, frugt, kaffe og kage - og mellem de store træer, legepladsen og scenen.

- I dag holder vi en form for uofficiel indvielse af vores nye legeplads, som er skænket af Elro-fonden.

Rundt om på plænerne mellem de høje træer sidder grupper af forladte voksne med dynger af regntøj - mens børnene står ved scenen og råber, boltrer sig på legepladsen eller ganske enkelt farer rundt mellem hinanden.

Tigeransigter og farvet hår stod på menuen, da Oust Mølleskolen inviterde til musikfestival. Foto: Morten Lund.
Annonce

200 frivillige

Oust Mølle-Rock trækker på ikke færre end 200 frivillige - sammen med skolens egne 25 lærere - for at få det store arrangement til at klappe.

- For os er det indlysende en god tradition at holde Oust Mølle-Rock. Og for rigtigt mange af skolerne er det også en fin måde at markere, at nu er skoleåret forbi. I dag er næstsidste dag, inden skolerne sender deres unger på sommerferie, siger Heine Skovbak Iversen.

De voksne blev nådesløst efterladt med dyngerne af regntøj, mens børnene boltrede sig i skoven og foran scenen. Foto: Morten Lund.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce