Annonce
Randers

Cityforening vil skabe mere liv i byen med wires

De blivende wirer kan også bruges til at hænge farverige paraplyer op, sådan som man for eksempel har gjort i Viborg, hvor dette billede stammer fra. Arkivfoto: Jacob Kaas

På mandag bliver der i byen hængt wirer op, som den senere julebelysning skal sættes op i. Men i modsætning til tidligere år er det denne gang planen, at wirerne skal blive hængende, fortæller chef for cityforeningen Mette Bræmer-Jensen.

Annonce

Randers: På mandag går to elektrikere fra firmaet John Drejer A/S i med at hænge wirer op i byen.

I alt er det planen, at makkerparret skal hænge omkring 400 meter wirer op, der i første omgang skal bruges til at hænge dette års julebelysning op i henholdsvis Slotsgade, Rådhusstræde, Torvegade, Sct. Mortens Gade og Bursches Gade samt Brødregade.

Men takket være et samarbejde mellem Randers Cityforening og Lysets by er det ikke kun julelys, som de opsatte wires skal bruges til.

For i modsætning til tidligere år, hvor wirerne blev taget ned i det øjeblik, julebelysningen var ovre, vil man i år lade wirerne hænge for at kunne bruge dem til andre markeringer i byen.

- Hvis vi for eksempel har fødselsdag i byen, kan vi hænge flag op, eller vi kan hænge græskar op til halloween eller måske lanterner. Så det giver os mulighed for at give oplevelser til byens borgere, så det bliver hyggeligere at være i byen, fortæller Mette Bræmer-Jensen, chef for Randers Cityforening.

Annonce

Vil skille sig ud

For at gennemføre projektet har Cityforeningen blandt andet været nødt til at finde samtlige huses grundejere på strækningerne for at bede om tilladelse til at sætte en krog i deres huse, som wirerne har kunnet sidde i.

Derudover har både Cityforeningen og Lysets by haft pengepungen fremme for at betale for projektet.

Men for Mette Bræmer-Jensen er der ingen tvivl om, at satsningen er det værd.

- Det er det, der kan skille os ud. Det kan være det, der gør, at man drager ind til byen. For i dag vil folk ikke bare shoppe, de vil også opleve noget, når de tager ud, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fem ting vi lærte mod FC København: Afgørende angribere, stærk trup og fortsat tendens

Annonce