Annonce
Østjylland

Classic Race: Støjmure dæmper ikke naboers irritation over racerløbet

Et eksempel på en støjmur sat op til Classic Race. Muren skal skærme fra larmen, og bliver sat op til alle beboere. Man skal aktivt takke nej til tilbuddet, ellers kommer muren op. Foto: Jakob Langkilde
Naboer til Classic Race har i flere år været utilfredse med larmen fra løbet. Arrangørerne har sat flere støjdæmpende mure op foran flere husstande, men nogle beboere mener, det ikke er nok.

AARHUS: I dag starter årets Classic Race, hvor der endnu en gang vil møde flere tusinde gæster frem for at og især høre de brølende motorer fra de mange forskellige racerbiler.

Ét af racerløbets største udfordringer er og bliver støj. I kampen mod dette har arrangørerne opsat støjmure hos de beboere langs ruten, der ønsker det, men ikke alle naboer er lige begejstret for det.

Sådan har det været i alle de år, hvor Classic Race har kørt i Aarhus. Og arrangørerne har flere gange forsøgt at dæmme op for støjen. Det gør de blandt andet ved at sætte støjmure op foran de huse, hvor ejerne ønsker det.

Annonce

Men det er ikke nok, mener flere beboere, hvor nogle endda søger ud af byen for at få ro.

Det er en forfærdelig larm

Pernille Sand Blenstrup er en af de utilfredse naboer til gadeløbet, som efter hendes mening slet ikke burde ligge inde i byen.

- Vi vil gerne, at det lå ude på landet, hvor det ikke generede ligeså mange mennesker. Alle er blevet spurgt, om de ville have en støjmur op. Det virker lidt, og måske kan man måle en lille decibelændring, men det gør ikke meget, siger Pernille Sand Blenstrup.

Her ses det i midten af billedet, hvordan et hus har støjmur sat op, mens de omkringliggende ikke har. Foto: Jakob Langkilde

Hun bor ud til Oddervej, som i forvejen er meget trafikeret, men den daglige støj derfra er meget mindre, mener Pernille Sand Blenstrup.

I hele ugen op til selve løbet er der også andre gener. Blandt andet har hun oplevet, at en taxa, som skulle hente hendes dårligt gående mor, ikke vil køre helt hen til huset grundet Classic Race forberedelser.

Pernille og hendes familie har besluttet at tage på weekendophold, når racerløbet køres for at undgå det værste af larmen og generne.

En anden nabo til racerløbet er Inger Ørgaard, som heller ikke er den store fan af racerløbet.

- Støjmurene tager måske lidt, men ikke når alle huse ikke har dem, fortæller Inger Ørgaard.

Det er nemlig ikke alle huse, der har en støjmur, og derfor kan støjen slippe gennem i de huller, der er mellem støjmurene.

Annonce

Arrangør er i dialog med beboere

Ifølge Classic Race bliver hver eneste nabo tilbudt at få sat en støjvæg op gratis, og de skal takke nej, hvis de ikke ønsker det opsat. Der er desuden blevet lavet målinger, som viser, at støjmurene dæmper støjen. Der er dog også flere naboer, som vælger ikke at få sat støjmur op, fordi de gerne vil se løbet.

- Vi er løbende i dialog med naboerne og holder jævnligt møder med dem. Vi holdt desuden en nabovandring i dag, hvor der mødte tre op, som alle var meget positive. Der var ingen fremmødte, som var utilfredse og det viser, at der ikke er voldsomt mange utilfredse naboer, fortæller Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers For abonnenter

Nye planer kan måske redde p-pladser i Trangstræde og bevare busterminalen: Her er status på planerne for populær parkeringsplads

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Randers

Politikere undrer sig og sender besked til hospitaler: - I må altså gerne ansætte medarbejdere på deltid

Randers For abonnenter

Smitten i Randers-forstad tredoblet siden fredag - også i kommunen er der vækst i coronasmitte: Sådan skal du forholde dig til tallene

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Randers

Lone Andersen forlader Randers Statsskole - har fået nyt job

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Miljø

Risiko for usynlig gift i drikkevandet: Syddjurs vil undersøge 37 private brønde og boringer ved Tirstrup

Navne For abonnenter

'Brødrene' har løst et utal af opgaver under og over jorden - blandt andet pipelinen med øl til Storegade

Alarm 112

Har brændt siden i morges: Brandfolk fra hele Djursland kæmper med brand hos trævirksomhed

Annonce