Annonce
Randers

Afklaret eks-borgmester forlader Verdo og Randers Byråd

Efter godt et år i stillingen som salgs- og marketingdirektør i Verdo A/S har tidligere borgmester i Randers, Claus Omann Jensen, valgt at forlade det kriseramte forsyningsselskab til fordel for en stilling som administrerende direktør i Færchfonden. Arkivfoto: Annelene Petersen
Tidligere borgmester i Randers Kommune, Claus Omann Jensen (V), tiltræder efter sommerferien som administrerende direktør i Færchfonden. Et job, der både medfører et farvel til Verdo, Midtjysk Elhandel og hans politiske poster i Randers Byråd.

Randers: Claus Omann Jensen forlader inden længe sin stilling som salgs- og marketingdirektør i Verdo A/S og direktør i Midtjysk Elhandel.

Det står klart efter, at den tidligere borgmester i Randers Kommune tirsdag formiddag er blevet præsenteret som manden, der fra 1. august skal stå i spidsen for den erhvervsdrivende familiefond, Færchfonden, i Holstebro.

- Færchfondens klare mål er at skabe et økosystem i verdensklasse for iværksætteri og vækst i Nordvestjylland. Med Claus Omann Jensen har vi fundet den helt rigtige profil til at folde vores strategi fuldt ud. Claus har stor erfaring med udviklingsprojekter og har haft ledende roller i deres familieejede virksomheder. Han har også bevist, at han kan skabe byudvikling i stor skala via hans erfaring i Randers Kommune, siger bestyrelsesformand i Færchfonden, Annemette Færch, om ansættelsen af Claus Omann Jensen.

Annonce

Om Færchfonden

Færchfonden blev stiftet i 1984 af Kirsten og Jørgen Færch. Fonden understøtter foretagsomhed, vækst og lokal tiltrækningskraft i Nordvestjylland gennem blandt andet udvikling af iværksætteri, erhverv, kultur og uddannelse.

Fonden har blandt andet erhvervet en større aktiepost i Struer-virksomheden Bang & Olufsen, ligesom den har etableret Sound Hub Denmark i Struer samt det kreative talentakademi DTA Campus, der skaber nye virksomheder og arbejdspladser i det vestjyske.

Færchfonden råder over en betydelig formue, der blandt andet skyldes investeringer i Færch Holding, der blev frigivet i forbindelse med et salg af tobaksaktier i Skandinavisk Tobakskompagni og et senere salg af anparter i Færch Plast.

Den væsentligste del af fondens formue er i dag placeret i værdipapirer.

Kilde: Færchfonden

En pendant til Byen til vandet

I stillingen som direktør i Færchfonden skal Claus Omann Jensen have fokus på entreprenørskab og vækst. Og så skal han også bidrage til byudviklingen i Holstebro via Færchfondens nye selskab Holstebro Udvikling P/S, der ejes sammen med Holstebro Kommune.

- Hvis Holstebro Udvikling skal sættes i et Randers-perspektiv, så minder det lidt om de visioner, vi har arbejdet med her i forhold til Byen til Vandet, siger den tidligere Venstre-borgmester, der glæder sig til at komme i gang med det arbejde, der venter ham.

- Jeg har altid brændt for det med at kunne lave byudvikling, tiltrække mennesker til at være en del af et fællesskab og så skabe virksomheder rundt om det. Og så er Færch-familien jo en utrolig driftig familie med en masse gode strategier for, hvor de vil hen med Færchfonden. Det er spændende at være en del af, siger Claus Omann Jensen, der dog foreløbig ikke har nogen planer om at forlade sin private bopæl i Randers til fordel for en ny tilværelse i Holstebro.

Afklaret med politisk farvel

Stillingen som direktør i Færchfonden kræver, at man er upolitisk, og derfor er ansættelsen af Claus Omann Jensen også betinget af, at den tidligere Venstre-borgmester trækker sig fra politik – og dermed også sine nuværende politiske poster i Randers Byråd.

Men den betingelse er Claus Omann Jensen helt afklaret med.

- Nu har jeg haft fem et halvt gode år i byrådet i Randers. Det har jeg været glad for. Det har været spændende, lærerigt og udfordrende, og jeg er glad for de erfaringer, jeg har fået undervejs, men jeg har truffet en beslutning, og den er jeg meget afklaret omkring, siger han og påpeger, at også Venstre i Randers allerede har kørt nye folk i stilling til at tage over efter hans afgang.

Herudover har Claus Omann Jensen taget kontakt til Randers Kommune for at blive frataget nogle af de politiske pligter, han har som folkevalgt byrådsmedlem. Det betyder blandt andet, at han ikke længere vil komme til at være aktiv på de udvalgsposter, han har været betroet med i denne byrådsperiode.

- Der skal ikke være tvivl om min habilitet i forhold til det arbejde, jeg laver sammen med Færchfonden. Det er væsentligt for mig, og derfor har jeg i dag skrevet til borgmesteren og kommunaldirektøren (Torben Hansen og Jesper Kaas Schmidt, red.), at jeg søger om at blive frataget mine pligter pr. 1. august, siger Claus Omann Jensen.

En omdiskuteret stilling

1. august bliver også dagen, hvor Claus Omann Jensen forlader sin hidtidige post som direktør for Midtjysk Elhandel samt stillingen som salgs- og marketingdirektør i Verdo A/S. Af de to medførte særligt sidste års udnævnelse til salgs- og marketingdirektør i Verdo A/S en del løftede øjenbryn.

Det skyldtes, at Claus Omann Jensen på ansættelsestidspunktet også sad som bestyrelsesformand i forsyningsselskabet, hvilket fik byrådsmedlem for Beboerlisten og nyvalgt medlem af Verdos repræsentantskab Bjarne Overmark til at påpege, at det kunne se ud som om, at Claus Omann Jensen havde ansat sig selv.

Den teori blev dog afvist af Verdos administrerende direktør, Kim Frimer, og Claus Omann Jensens daværende afløser på bestyrelsesformandsposten, Niels Rasmussen. De bedyrede begge, at ansættelsesprocessen var forløbet efter de gældende retningslinjer for ansættelse af ledelsespersoner i Verdo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Lodsskøjten Nanoq på tur i solskin

Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce