Annonce
Randers

Cold Hand laver Danmarks bedste frugtvin - for fjerde gang

En godt tilfreds Jens Skovgaard med guldmedalje og diplom for Årets Dedste Frugtvin - og selvfølgelig med et glas af sin pære-eiswein. Foto: Cold Hand Winery

Cold Hand Winery ved Læsten scorer endnu en guldmedalje for sin pærebaserede eiswein.

LÆSTEN: Cold Hand Winery ved Læsten kunne lørdag føje endnu en guldmedalje og endnu en kåring som producent af Danmarks bedste vin til samlingen. Vineriets pære-eiswein skilte sig ud i feltet af 258 vine - heraf cirka 60 frugtvine - og kunne efter kåringen ved Årets Vinskue i Kolding bryste sig med titlen Danmarks Bedste Frugtvin 2018.

Kåringen har fundet sted siden 2015, og af de fem Danmarks Bedste-titler, der er blevet uddelt, har Læsten-virksomheden kunnet hjemføre de fire - tre af dem oven i købet sammen med en guldmedalje. Det var for Feminam-æblevin i 2015, for Prunus Nigra - kirsebærvin i 2017 og nu Pyrus Danica - pære i 2018.

- Selvfølgelig et solidt skulderklap til vores arbejde. Og ekstra tilfredsstillende er det, at vi har fået danmarksmesterskaber for vine baseret på fire forskellige frugtarter: Æbler, kirsebær, kvæde og nu pærer, siger ejer af Cold Hand Winery, Jens Skovgaard.

- Og selv om vi efterhånden har vundet en del priser, er det stadig stort for os. Især når det er den danske vinbranche, der stor bag prisen.

Annonce

Selvfølgelig et solidt skulderklap til vores arbejde. Og ekstra tilfredsstillende er det, at vi har fåret Danmarksmesterskaber for vine baseret på fire forskellige frugtarter: Æbler, kirsebær, kvæde og nu pærer

Jens Skovgaard, ejer af Cold Hand Winery
Hjemme i Læsten med sine tønder fulde af frugtvin. Foto: Morten Pedersen.

Startede med eiswein

Da Jens Skovgaard for en halv snes år siden begyndte at producere sine frugtvine på vineriet i Læsten, var det netop med en eiswein, som første skud i bøssen.

- Vores første vin var en eiswein baseret på æbler. Men teknikken bag denne type vin er den samme, uanset om du bygger den op på æbler eller pærer.

Når pærerne er høstet, bliver saften presset ud af frugterne. Derefter fryses den ned til minus 40 grader, hvorefter saften hviler i frosset tilstand i tre-fire måneder. Herefter håndteres de store isklumper - og da det kun er vandet i blokkene, der er frosset, vil en superkoncentreret sirup af frugtsukker dryppe ud af isen. Denne sirup får så lov til at gære, udelukkende med egen sukker som drivkraft, altså uden gær, indtil sukkeret er brugt op, og vinen når en alkoholprocent på 12. Endelig får vinen lov til at hvile et års tid, inden den er moden til glassene.

Bag årets vinskue i Kolding stod for første gang Foreningen Dansk Vin, der er en sammenslutning af tre tidligere selvstændige vinforeninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet: Flere indbrud gennem taget

Danmark For abonnenter

Virksomhed er forberedt: Klar til at flytte produktion til England, hvis brexit-aftale falder

Randers For abonnenter

Fødevarestyrelsen har siden februar haft fokus på at sanktionere chaufførerne mindre

Annonce