Annonce
Randers

Comedy-serie med Randers i centrum på tegnebrættet: Prisen er en million kroner

Christian Fuhlendorff, der efterhånden har bevæget sig rundt på den danske comedy-scene i mange år, er hovedforfatteren til en ny serie om det at blive far. Han trækker på egne erfaringer. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Produktionsselskab har lagt billet ind på at lægge sin næste comedy-serie i Randers og inviterer til et økonomisk samarbejde, som politikerne skal tag stilling til i dag. Prisen for at lege med er knap en million kroner.
Annonce

Randers: Måske går Randers til filmen.

Produktionsselskabet Wasabi Film, der står bag tv-succeser som "Gintberg på kanten" og YouTube-serien "GG Horsens", har inviteret Randers til at gå ind i et økonomisk samarbejde om produktionen af en comedy-serie med arbejdstitlen "Panik".

Den handler om det chok, der kan opstå, når man bliver far og må tilsidesætte sine egne egoistiske behov til fordel for den lille ny. Og så er det planen, at Randers skal lægge kulisse til optagelserne. Det er her i kronjydebyen, at handlingen bliver plantet - og udvikler sig.

Lige nu har instruktør Morten Urup og stand upperen Christian Fuhlendorff travlt med at skrive manuskript til serien, der forventes at gå i gang til efteråret.

Prisen for at lege med er 975.000 kr.

Og det er netop det, som kommunens udviklingsudvalg skal diskutere på sit møde i dag.

Annonce

Spændende, men tager forbehold

Udvalgets formand, venstremanden Christian Brøns, er umiddelbart begejstret for ideen, men vælger samtidig at tage forbehold.

- Vi har brug for en grundig diskussion, om vi helt lavpraktisk får valuta for pengene. Spørgsmålet er, om pengene er godt givet ud til en comedy-serie. Eller ville det give mere værdi at sætte dem i andre erhverv, siger Christian Brøns forud for mødet.

Men han ser også film-projektet som en mulighed for at brande Randers på den gode måde.

- Sådan som jeg forstår det, vil den vise Randers frem fra den bedste side. Og det kunne jo være interessant nok, mener udvalgsformanden, der ifølge det fremsendte materiale fra filmselskabet kan forsikre sig om, at det er den positive vinkel, blandet med den humoristiske, der er lagt på projektet.

- Ofte bliver provinsen omtalt som et gudsforladt sted. Et sted hvor kragerne vender, siger instruktøren på filmen, Morten Urup, der selv er flyttet med sin familie til Randersegnen og bor i nærheden af Virring.

Han siger også, at det for ham er vigtigt, at man både kulturelt og fysisk begynder at lægge flere projekter ud i provinsen.

Det samlede budget forventes at blive på fem millioner kroner, og det ansøgte beløb på de 975.000 kroner er blandt andet tænkt som betaling for produktionens ophold i Randers.

Wasabi Film samarbejder også med TV2 Østjylland, der har kastet 1.5 millioner kroner i projektet, der skal vises på tv-stationens YouTube kanal. Det skal være gratis at se filmene, der forventes at blive set af et par millioner brugere.

Et lignende samarbejde har produktionsselskb og tv-station haft med Horsens Kommune, der lagde 800.000 kroner for serien "GG Horsens", der pr. dags dato er blevet streamet af godt 2.2 million brugere.

Ifølge Morten Urup er der planer om at forny samarbejdet med projektet i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Talenter banker på mod Esbjerg

Randers FC

Thomasberg tvivler på puljesejren: Kommer ikke i allerstærkeste opstilling

Annonce