Annonce
Udland

Corbyn lover i valgmanifest briterne radikale ændringer

Oli Scarff/Ritzau Scanpix
Nationaliseringer af nøglevirksomheder, sociale reformer og sats på uddannelse. Det lover Labour før valg.
Annonce

Lederen af britisk Labour, Jeremy Corbyn, har torsdag fremlagt et radikalt valgmanifest, som lover store forandringer i landet.

Lønnen i det offentlige skal stige, virksomheder skal betale højere skatter, og vigtig infrastruktur som jernbaner skal nationaliseres.

Dermed synes vælgerne at stå over for klare valg ved parlamentsvalget 12. december.

Med Labour får man omfattende nationaliseringer og en række gratis offentlige tjenester, mens den konservative Boris Johnson har travlt med at levere brexit - den britiske udtræden af EU - så briterne kan opbygge en "dynamisk markedsøkonomi".

Corbyn præsenterede sit valoplæg i Birmingham. Her lovede han mange ting på en gang - fra hjælp til børneforældre til gratis uddannelser på universiteter og flere penge til ældreplejen.

Det blev mødt med stående klapsalver fra tilhørerne.

Corbyn har også tidligere i valgkampen talt om at nationalisere en række selskaber. Blandt andet vil han give alle briter adgang til gratis bredbånd.

Det skal ske ved at gøre den del af telekommunikationsselskabet BT, der arbejder med bredbånd, statsejet.

- Internettet er så central en del af vores liv. Det åbner muligheder for arbejde, kreativitet, underholdning og venskab. Hvad der engang var en luksus, er nu et altafgørende værktøj, sagde Corbyn i sidste uge.

TechUK, der repræsenterer teknologiindustrien i Storbritannien, kalder forslaget "grundlæggende afsporet" og en potentiel "katastrofe".

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Kragballe efter overlegent pokalavancement: - Det ligger lunt i svinget at få den her sejr

Annonce