Annonce
Østjylland

Corona-alarm i Aarhus Sporveje: - Det er en situation, der hele tiden udvikler sig

Det var en hektisk torsdag i Aarhus Sporveje. Der er kommet flere sygemeldinger i kølvandet på, at en chauffør blev konstateret smittet med Covid-19. Foto: Jens Thaysen
Tirsdag aften var en chauffør med coronasmitte på arbejde hos Aarhus Sporveje. Styrelsen for Patientsikkerhed arbejder på at spore smitte i en stor gruppe chauffører.
Annonce

AARHUS: Der er corona-alarm i Aarhus Sporveje.

Styrelsen for Patientsikkerhed arbejder på at kortlægge et mulig smittespredning hos en gruppe chauffører, der har været i kontakt med en kollega smittet med Covid-19.

- Torsdag morgen var der sygemeldinger fra 10 chauffører, som skal i karantæne og testes. Og jeg ved, at tallet vil stige i løbet af dagen. Det er en situation, der hele tiden udvikler sig, siger Bjarne Larsen, HR- og kvalitetschef i Aarhus Sporveje.

Men busselskabet råder over 585 faste chauffører samt en gruppe løstansatte, og det giver Bjarne Larsen håb om at lappe huller i bemandingen og dermed aflyste busser.

- Vi vil orientere om eventuelle aflysninger af busafgange via Midttrafik, oplyser han.

Annonce

Naturlig utryghed

Hos Aarhus Sporveje er der konstateret Covid-19 hos fire chauffører.


Det er naturligvis en situation, som skaber utryghed for både chauffører og passagerer. Men vi informerer så godt som muligt, og i vores busser er der som udgangspunkt meget lidt kontakt mellem chauffør og passager.

Bjarne Larsen, Aarhus Sporveje


Tre af chaufførerne var dog ikke på arbejde i perioden, da de fik sygdommen. Men den sidste chauffør var på vagt tirsdag aften, og derfor blev blandt andet Styrelsen for Patientsikkerhed onsdag inddraget i sagen.

Styrelsen undersøger mulig smittespredning i en gruppe med 45 chauffører.

- Det er naturligvis en situation, som skaber utryghed for både chauffører og passagerer. Men vi informerer så godt som muligt, og i vores busser er der som udgangspunkt meget lidt kontakt mellem chauffør og passager. Der er intet køb af billet hos chaufføren, og førerpladsen kan adskilles fra passagerområder med en plade, forklarer Bjarne Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Tilbagevendt Tosin skal slippes løs: - God nyhed med ekstra frihed

Randers HK For abonnenter

Skade og karantæner blev dyrebare for Randers HK-talenter i premieren

Annonce