Annonce
Debat

Corona betyder ikke, at der er mindre brug for velfærd

Tegning: Jens Nex
Annonce

Læserbrev: Der er i den seneste tid afsløret store svigt på plejehjem. Det er simpelthen ikke okay. Det viser, hvor vigtigt det er at prioritere og styrke velfærden.

Der skal være tid til at skifte Aages ble. Der skal være tid til at trøste Ida, når hun er faldet på legepladsen. Og der skal også være tid til, at Lars kan forberede sig ordentligt på sine timer med 3. klasse i naturfag.

Lad mig slå det fast med det samme: Der skal være tid og ordentlige normeringer. Ligesom de, der har brug for hjælp, skal have den nødvendige hjælp – også under og efter corona.


Nedskæringerne på social- og omsorgsområderne betyder, at der ikke er råd til at tilbyde den velfærd og de normeringer, som er så vigtige for især de socialt udsatte.


Det gode, danske velfærdssamfund må i fremtiden ikke blive en myte, som man kun taler om, men som i virkeligheden ikke længere findes. Besparelser på de kommunale budgetter over hele landet er bekymrende – og de rammer ovenikøbet meget skævt. Specielt nedskæringerne på social- og omsorgsområderne gør ondt. De betyder, at der ikke er råd til at tilbyde den velfærd og de normeringer, som er så vigtige for især de socialt udsatte.

Corona ændrer ikke på deres behov for hjælp. Vi skal derfor turde at tale om skattestigninger for dem, der har mest. For eksempel tech-giganter, der betaler meget lidt i skat. De skal også være med til at bidrage til vores velfærdssamfund. Det vil sikre, at kommunerne har råd til at prioritere kernevelfærden for især børn, ældre og socialt udsatte.

I alt for lang tid har pædagoger, lærere og sosu-assistenter løbet alt for stærkt.

Jeg vil fortsat prioritere og kæmpe for den velfærd og de varme hænder, som kommunale besparelser og tidligere skattelettelser sætter en stopper for.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Midttrafik retter ind: Nu kører bussen igen i Helstrup - men kun som midlertidig løsning

Randers FC For abonnenter

Transfervinduet lukker om 14 dage: Nej til Amankwaa, nyt om Kehinde og tro på en god coronahandel

Annonce