Annonce
Østjylland

Corona-bremset rockband: Hellere blive skuffet 25 gange end  sidde og vente derhjemme

Trader har for nylig udsendt pladen "Social Life". Foto: Andrea Lund Sørensen
Medlemmerne i det århusianske rockband Trader forsøger at angribe corona-situationen på en positiv måde. Gruppen vil hellere søge muligheden for at komme ud end at sidde og vente.
Annonce

AARHUS: De havde planlagt at sende deres plade på gaden i maj måned. I sidste øjeblik fik århusianske Trader dog trukket i håndbremsen og udskudt udgivelsen til september.

På det tidspunkt måtte der være åbnet op for spillestederne igen.

10. september udsendte bandet "Social Life" via Part Time Records og den århusianske pladebutik Badstue Rock. En udgivelse, der blev fejret med to mindre koncerter i Aarhus og København.

Bandet ville dog gerne have lavet en optræden i Badstue Rocks lokaler, men da alle restriktioner var blevet fulgt til punkt og prikke, viste det sig, at der blot kunne være fire kunder i butikken, når band og personale var trukket fra.

- Vi kan godt mærke på vores pladesalg, at vi ikke har haft mulighed for at komme bredere ud. Jeg tror, at vi havde solgt mere, hvis vi kunne komme mere ud, fortæller Anders Ahle og fortsætter:

- Jeg ville ønske, at jeg havde en eller anden genial ide til, hvordan vi kunne komme bedre ud i offentligheden, når vi ikke kan spille for større forsamlinger, men det er en helt ny situation for alle, siger musikeren.

En af mulighederne er at spille flere koncerter på en dag. Det gjorde man blandt andet ved koncerten på Tape, hvor der blev lukket 40 gæster ind til hver koncert. Normalt kan der være 200 på spillestedet.

- Man kunne godt forestille sig, at der vil være en første, anden og tredje runde. Der sker jo nye ting ved hver gang. Hver koncert har sit eget liv og jeg har ikke noget imod at spille flere gange på en dag, siger Anders Ahle.

- Da vi spillede på Tape, var vores første koncert præget af nogle tekniske fejl, mens den anden blev lidt mere vild og løssluppen, siger musikeren.

Annonce

Siddende koncerter fungerer fint

Og selvom Trader spiller rockmusik, så fungerer det ganske fornuftigt at spille for et siddende publikum.

- Når du sidder ned, så render du ikke lige op i baren eller står og råber til din kammerat. Du lytter og er fokuseret på det du er vidne til. Folk er sultne efter at komme til koncert og det gør også situationen helt speciel, siger Anders Ahle.

Han fortæller, at han og medlemmerne i Trader har tænkt over hvordan situationen kommer til at se ud i fremtiden i forhold til at spilletid. I takt med forårsprogrammet er blevet skubbet til efteråret og flere koncerter nu bliver flyttet til næste år, så bliver der tryk på. Det kan betyde, at nogle af de unge og fremadstormende må vige pladsen for de etablerede.

- Vi er nødt til at fortsætte som om, at alt bliver bedre. Så kan det godt være, at koncerterne bliver aflyst eller der sker noget andet, men vores fokus er på at fortsætte og håbe på det bedste. Jeg vil hellere blive skuffet 25 gange end at sidde og vente, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Bekymring hos Cold Hand Winery: Ny grusgrav kan smadre blomstrende turistmagnet

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce