Annonce
Randers

Corona: Campingplads sender gæsterne hjem

På Randers Fjord Camping i Udbyhøj forventer indehaver Torsten Hauch kun at se fastliggere i påsken. Arkivfoto: Annelene Petersen
Randers City Camp havde åbnet den nye sæson, men har lukket igen. Værtsfolkene håber at åbne igen op til påske.

Fladbro: Randers City Camp nåede lige at åbne for den nye sæson, før stedets indehavere, søskendeparret Bianca og Ronni Andersen, besluttede at lukke igen, foreløbig frem til påske.

- Vi er nødt til at beskytte både vores gæster og os selv. Det var der en lille håndfuld, der ikke forstod, og så var vi nødt til at lukke igen, fortæller Bianca Andersen.

- Men vi vurderer, når vi kommer tættere på påske, hvordan situationen er. Lige nu kan vi ikke overskue, om det er realistisk at åbne 8. april.

Værtsparret havde naturligvis glædet sig til at se gæsterne igen, men Bianca Andersen lægger heller ikke skjul på, at corona-situationen er en økonomisk bét for campingpladsen.

- Lige nu plejer der at komme 10 reservationer for sommeren ind hver dag. Nu kommer der ikke en eneste. Og der er udlændinge, der har forudbetalt, som har måttet have deres betaling tilbage, fordi grænserne er blevet lukkede, tilføjer Bianca Andersen.

Ikke desto mindre bakker hun og hendes bror op om de tiltag, som myndighederne har iværksat for at imødegå corona-truslen.

For at campingpladsens gæster kan få fuldt udbytte af deres ophold, når først sæsonen begynder, er der åbnet op for, at sæsongæster kan komme med deres campingvogne og stille op, så vognen er klar til at flytte ind i, når campingpladsen åbner igen.

Annonce
Bianca og Ronni Andersen på Randers City Camp har valgt at lukke campingpladsen frem til 8. april og har været nødt til at sende gæster hjem. Foto: Annelene Petersen

Fastliggere i Udbyhøj

Dansk Camping Union (DCU) har valgt at udskyde sæsonåbningen af unionens 22 campingpladser til efter påske.

Randers Fjord Camping, der ligger ved Udbyhøj, hvor fjorden løber ud i Kattegat, har helårsåbent, og pladsen har da også været åben indtil nu.

- Det er nu fortrinsvis fastliggere, vi har her. Turisterne plejer først at komme til pinse, fortæller pladsens indehaver, Torsten Hauch.

Han går med et fromt håb om, at grænserne til udlandet forbliver lukkede i nogen tid. Det vil betyde, tror han, at der vil komme flere danske gæster til eksempelvis pladsen i Udbyhøj.

- Vi ligger jo langt ude på kanten, konstaterer han.

I Udbyhøj gælder det også, at man nøje følger myndighedernes anvisninger med alt, hvad det indebærer af for eksempel ekstra rengøring af toiletter og baderum. Afstand mellem de enkelte camping-enheder har ikke været noget problem.

- Det er værre med gæsterne. Det er jo fastliggere, og de vil gerne rende sammen. Men det skal man jo altså passe på med, siger Torsten Hauch.

Mariager Camping med påskeplaner

Indehaverne af Mariager Camping, Anni Grønborg Jensen og Kenneth Malgo Jensen, har valgt at tage hul på den nye sæson op til påske. De har tænkt sig at åbne onsdag 8. april, dagen før skærtorsdag, oplyser Anni Grønborg Jensen. Oprindeligt var planen at åbne fredag 3. april.

- Så må vi se, hvor mange der kommer. Der er mange, der har haft reserveret plads til påsken, som har meldt fra igen, fortæller hun.

Det betyder til gengæld, at det slet ikke bliver noget problem at sikre tilstrækkeligt med afstand mellem de enkelte camping-enheder.

Anni Grønborg Jensen understreger, at campingpladsen retter ind efter de signaler, der kommer fra myndighederne og fra campingpladsernes brancheorganisation. Og hvis signalerne derfra ændres, vil Mariager Camping følge trop.

Anni Grønborg Jensen og Kenneth Malgo Jensen håber at åbne Mariager Camping 8. april, nogle dage senere end oprindeligt planlagt. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce