Annonce
Sport

Chok i Randers HK: Søndagens nedrykningsfinale bliver uden topscoreren

Kirstin Thorleifsdottir er topscorer for Randers HK i denne sæson med 126 fuldtræffere. Arkivfoto: Ole Nielsen
Randers HK må klare sig uden Kristin Thorleifsdottir i det sidste opgør i nedrykningsspillet mod Horsens. Det bekræfter den svenske topscorer overfor Randers Amtsavis. Hun er blevet ramt af coronavirus i den svenske landsholdslejr.

Håndbold: Kristin Thorleifsdottir har den seneste uge været samlet med det svenske landshold til VM-kvalifikationskampe, og hun har fået coronavirus med hjem til Randers.


Vi aner ikke, hvor det kommer fra. Det kan være på flyet eller et sted i Ukraine.

Kristin Thorleifsdottir, Randers HK


Annonce

Dermed misser hun søndagens nedrykningsfinale mod Horsens, som afhængig af weekendens øvrige resultater, kan sende Randers HK i nedrykningskampe mod et 1. divisionshold ved et nederlag.

- Der er ingen mulighed for, at jeg kan være med, og det er en rigtig trist situation. Det bliver ikke sjovt at sidde udenfor i det opgør, som forhåbentlig bliver vores sidste kamp i sæsonen, fortæller Kristin Thorleifsdottir fra sin isolation i lejligheden i Randers.

Influenza-symptomer

VM-billetterne sikrede svenskerne uden store problemer, men testresultater de seneste dage har vist, at slutrundedeltagelsen har kostet et større udbrud i den svenske lejr.

Kristin Thorleifsdottir bekræfter overfor Randers Amtsavis, at adskillige landsholdskammerater er testet positiv siden hjemkomsten fra Ukraine mandag morgen.

Tirsdag morgen modtog hun selv corona-dommen og senere på dagen udviklede hun symptomer.

- Det føles som influenza, og jeg er vildt træt, men ellers er det egentlig okay. Nu håber jeg bare, at det ikke bliver værre, fortæller svenskeren.

Johanna Westberg, der spiller i Nykøbing Falster, er også blandt de smittede, og ifølge Kristin Thorleifsdottir har svenskerne ingen idé om, hvordan virussen er landet i landsholdslejren.

- Vi har fulgt alle restriktioner, men alligevel er vi rigtig mange, der er blevet ramt. Vi aner ikke, hvor det kommer fra. Det kan være på flyet eller et sted i Ukraine. Vi ved det ikke, siger Kristin Thorleifsdottir, der gik direkte i isolation efter turen med landsholdet og dermed ikke har trænet med holdkammeraterne i Randers HK.

Annonce

Stort tab

Den svenske bagspiller har været en kæmpe profil for Randers HK. Hun er topscorer med 126 mål i sæsonens 29 kampe, men også i forsvaret har hun spillet en stor rolle.

Et fravær, som selvsagt ærgrer cheftræner Niels Agesen.

- Vinderchancerne falder uden hende, men omvendt har vi før slået Horsens uden Kristin, da hun fik et tidligt rødt kort mod dem i pokalturneringen. Jeg fokuserer på dem, der kan spille kampen, men selvfølgelig ville jeg gerne have haft hende med, fortæller Randers HK-chefen.

Randers HK og Horsens mødes i Arena Randers søndag klokken 14.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Randers FC melder udsolgt til pokalfinalen: - Det forslår som en skrædder i helvede

Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce