Annonce
Randers

Corona fik tempoet ned på årets store handelsdag: Hyggelig Black Friday uden stress og jag i byen og centret

Julestemningen indfandt sig i midtbyen i Randers fredag aften, og kunderne hyggede sig til Black Friday, der var uden stress og jag, for alle var opmærksomme på at holde god afstand. Foto: Lars Rasborg
Det myldrede med folk på gaderne i Randers, og ved storcentret var parkeringspladserne fyldt op, da folk efter arbejdstid skulle sikre sig gode tilbud. Men kunderne var gode til at holde afstand og tage den med ro.
Annonce

Randers: Black Friday i Randers trak rigtig mange til, både i midtbyen og i storcentret. Men der var ingen trængsel og tætte køer, for folk holdt afstand og undgik at gå ind i butikker, hvor der i forvejen var mange kunder.

- Vi er glade, siger Lene Nørgaard fra Randers Storcenter. På forhånd var frygten, at folk ville blive væk og i stedet handle på nettet. Men det skete ikke.

- Folk kan godt finde ud af det. Der er færre inde i centret i år, men parkeringspladsen er fuld. Sidste år kom folk med hele bilen fyldt op, fordi familierne lavede en hyggelig tur ud af det. I år kommer der måske kun én, og kunderne går mere målrettet efter dét, de er kommet for, siger Lene Nørgaard.

Marianne Johansen, der er butikschef hos Guldsmed Mørup, glædede sig over, at der var travlt hele dagen.

- Tidligere plejede folk at komme i en stor klump fra middagstid og frem til klokken 18. I dag har vi haft kunder i butikken hele tiden fra klokken otte, fortæller hun.

Samtidig har der dagen igennem været en rigtig god stemning på en dag, hvor der ellers tidligere har været pres på og nogle gange lidt sure miner over lange køer.

Annonce

Ude i god tid

Diana Olesen fra Hobro havde været tidligt på færde og fik ordnet julegaveindkøbene i storcentret i løbet af formiddagen. Men så kom hendes søn, Michael Olesen, hjem fra efterskole og ville gerne en tur i centret sammen med sin kammerat, Lasse Sørensen, og så gik turen tilbage sidst på eftermiddagen.


Vi har da på forhånd snakket om, at vi skal sørge for at holde afstand og følge de andre retningslinjer, når vi færdes i byen sådan en aften. Men vi skal jo også leve vores liv.

Hannah Lunau


- Det er lidt hyggeligt, mener Diana Olesen, der er påpasselig med at overholde restriktioner og regler, og normalt handler ind en gang om ugen for at undgå unødig kontakt med andre.

Butikschef Cecilie Jensen, Hunkemøller, nød, at der var travlhed i butikken. Foto: Lars Rasborg

- Men jeg har ikke handlet mere på nettet, end jeg ellers ville have gjort, siger hun. Det er nemlig vigtigt at støtte de fysiske butikker i denne tid, understreger Diana Olesen.

Marianne Johansen fra Guldsmed Mørup oplevede en strøm af glade kunder i løbet af fredagen. Der var ikke trængsel og alarm, men en jævn strøm af kunder gennem dagen. Foto: Lars Rasborg

I midtbyen var der også mange, der fik en hyggelig aften og samtidig nogle gode tilbud med hjem. Julebelysning og julemusik var sammen med det smukke vejr med til at give en helt særlig stemning i gaderne. Folk tog det med godt humør, at de nogle gange måtte stå i kø uden for butikker, fordi der var for mange indenfor.

Det skete blandt andet foran Hunkemøller, hvor butikschef Cecilie Jensen ligesom de andre forretningsdrivende nød, at der var travlhed i butikken.

Annonce

Godt med afstand

- Vi har haft tilbud hele ugen, så alle ikke nødvendigvis skal komme på én gang.

Alligevel var der mange, der gerne ville indenfor i løbet af fredagen.

Hannah Lunau med børnebørnene Sylvester og Sigurd var på julegavehandel i byen fredag aften. Foto: Lars Rasborg

Hannah Lunau havde sine børnebørn Sylvester og Sigurd Christensen på besøg fra Mariager, og de skulle ordne julegaveindkøb, inden de skulle hjem og spise risengrød.

- Vi har da på forhånd snakket om, at vi skal sørge for at holde afstand og følge de andre retningslinjer, når vi færdes i byen sådan en aften. Men vi skal jo også leve vores liv, siger Hannah Lunau.

Hun er meget bevidst om at passe på at blive udsat for smitte, da hun er ansat på et plejehjem.

Sylvester Christensen er ved at være træt af alle de begrænsninger, corona betyder i hverdagen.

Annonce

God opbakning

- Nu skal det snart være overstået. Det er træls med alle de ting, der bliver aflyst, mener han.

Citychef Mette Bræmer-Jensen var tilfreds med, at der til trods for mange mennesker i gadebilledet var god afstand og stor forståelse for, at man nogle gange måtte vente på at komme ind i en butik.

Lasse Sørensen (tv), Diana Olesen og Michael Olesen var på hyggetur i Randers Storcenter fredag aften. Foto: Lars Rasborg

- Det er dejligt med sådan en god opbakning, uden at der har været grund til bekymring, siger  hun med henvisning til, at folk er med på at passe på sig selv og hinanden - og samtidig få gjort nogle gode indkøb i butikkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce