Annonce
Debat

Corona-fri virksomhed holder hjulene i gang

Tegning: Jens Nex
Annonce

Læserbrev: ”Chef, jeg har en syg søn derhjemme med corona, så jeg er nødt til at blive hjemme.” Eller: ”Nu er en fra børnenes institution blevet ramt af corona, så jeg bliver nødt til at hjemmeisolere mig.” Det er et par eksempler på, hvad vi kan blive mødt med fra vores medarbejderes side af for tiden.

Så derfor kan også du hjælpe os med at holde gang i produktionen ved at hjælpe os med at holde smitten fra dørene. For det er ikke så lidt af et problem, hvis vi ude i selve produktionen ved maskinerne skal undvære en kollega.

Og derfor lyder opfordringen fra mig, at så mange som muligt af de ansatte i daginstitutionerne inklusive nødpasning, dem, der står for nødundervisning og for SFO’en til elever i 0. til 4. klasse, samt dem derhjemme, at I alle tester jer så ofte som muligt. Der skulle jo være testkapacitet nok. På den måde kan vi i højere grad dæmme op for smitten og dermed også risikoen for, at smitten sætter en stopper for, at vi kan trække på dygtige medarbejdere. Hvis det drejer sig om en af vores funktionærer, der må arbejde hjemmefra, er det som oftest knap så stort et problem. Men for en given medarbejder ude i produktionen kan den ordning nu engang ikke rigtig lade sig gøre.

Så kan du måske spørge dig selv om, hvorfor det er vigtigt at holde hjulene i gang på vores virksomheder? Der kan jeg henvise til, at vi i DI for bare små to år siden lavede en undersøgelse af, hvor meget virksomhederne og deres medarbejdere i hver kommune bidrager med gennem skatter og afgifter til velfærden. Og det er ikke småbeløb. Alene for Randers og Norddjurs kommuners vedkommende beløb det sig til 7,2 milliarder kroner blot på ét år.

Derfor er det for os utroligt vigtigt, at vi i denne tid trækker på samme hammel og hjælper hinanden, så godt vi kan, med at holde smittetrykket af coronaen så langt nede som muligt. Det kan være med til at sikre os virksomheder, at vi kan trække på så mange medarbejdere som muligt og dermed også gøre, at vi til stadighed kan levere de ordrer, vi heldigvis stadig får ind.

Sideløbende med de udfordringer, som coronaen giver, så har vi virksomheder i forvejen generelt også en udfordring med at skaffe nok kvalificerede medarbejdere. Så vi har hårdt brug for hver af de medarbejdere, vi nu engang har, og vil så nødigt undvære dem som sygemeldte eller isolerede derhjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Randers FC

Efter fire års AGF-samarbejde: Favrskov-klub vender tilbage til Randers FC's klubfællesskab

Annonce