x
Annonce
Randers

Corona har sendt 309 ud i arbejdsløshed

Arbejdsmarkedschefen i Randers, Ole Andersen, forklarer, at corona først og fremmest sender ufaglærte ud i arbejdsløshed. Foto: Randers Kommune.
Tal fra jobcentret i Randers viser, at det især er ufaglærte, der mister jobbet denne tid. Ifølge arbejdsmarkedschefen har den ekstraordinære ledighed toppet.

Randers: Onsdag 11. marts meddelte statsminister Mette Frederiksen, at store dele af samfundet skulle lukkes ned. Den følgende mandag blev 108 tilmeldt jobcentret i Randers som nye arbejdsløse, og i løbet af den følgende uge voksede tallet dagligt, så i alt 309 er blevet arbejdsløse med ret til dagpenge den seneste uges tid. Det oplyser jobcentrets arbejdsmarkedschef Ole Andersen. Og han vurderer, at de alle har mistet jobbet som følge af corona-krisen:

- Ja, det er helt tydeligt. Det er for eksempel folk, der havde fået job i Street Food, som så er gået i sig selv igen, fordi det er lukket. Man kan tydeligt se effekten af den her nedlukning.

Tal fra jobcentret viser, at der kom 108 nye arbejdsløse 16. marts, 73 17. marts, 60 18. marts, 37 19. marts, 33 20. marts, seks 21. marts, 12 22. marts og 88 23. marts.

Annonce

Ufaglærte først

Af de mange nye arbejdsløse er 240 fra fagforeningerne 3F, DHF og Krifa, som alle primært har ufaglærte medlemmer.

Det ser ud til, at langt de fleste af de nye arbejdsløse er ufaglærte. Går det her mest ud over dem?

- Det gør en krise altid. En krise går altid ud over dem, som er tættes på produktionen og laver de mest jordnære aktiviteter. Det oplevede vi også under finanskrisen, hvor dem der hurtigst mistede jobbet, var dem, der var med i produktionen eller servicefagene.

Hvad er din forventning til arbejdsløsheden, nu hvor nedlukningen er forlænget til efter påske?

- Man kan se på tallene, at noget af det har toppet. Det var alle dem, der blev sendt hjem, da hele servicefags-området blev lukket ned. Og så er der stadigvæk nogen, der er i gang ude i produktionen, og heldigvis for det. Men vi har til gode at se, hvad der kommer til at ske i den offentlige sektor, for der var nogle signaler i statsministerens tale mandag om, at de også kan risikere at blive sendt hjem på samme vilkår som de privatansatte.

Ringe udsigter

Kan de, der er blevet arbejdsløse de seneste dage, finde andre job på kort sigt?

- Det er meget svært for folk at finde andet arbejde lige nu. Jeg tror de fleste er ekstremt forsigtige med at ansætte folk for at minimere risikoen og sørge for at deres omkostninger er så lave som mulige. Jeg har svært ved at se, at der lige kommer gang i ansættelserne nu. Men vi håber stærkt, at servicefags-området kan åbne igen efter 13. april, så folk kan komme ud og bruge nogle penge. Det er sådan set det, det handler om.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

31-årig havde hash i underbukserne

Annonce