Annonce
Østjylland

Corona: Her er tre hotspots, du skal holde dig fra

Ved badeanstalten Den Permanente blev der torsdag opsat skilte, der advarer om, at politiet kan afspærre området, hvis for mange stimler sammen her. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
Politiet udpeger tre hotspots, hvor folk skal lade være med at forsamles. Cityforenings-direktør i opsang til århusianerne: Følg myndighedernes anbefalinger, eller risikere vi ny smittebølge og en nedlukning af byen.
Annonce

Aarhus: Som konsekvens af den voldsomme stigning i coronasmitten i Aarhus, hvor der det seneste døgn er konstateret 39 nye smittede, har Østjyllands Politi fra torsdag kl. 14 udpeget foreløbig tre såkaldte hotspots – steder hvor der – nu hvor vejret viser sig fra den sommerlige side – er særlig stor risiko for, at folk forsamles i stort tal.

De tre steder – Den Permanente, Bellevue og Den Spanske Trappe ved Immervad – opfordrer Østjyllands Politi folk til at lade være med at søge hen.

Sker det alligevel, at folk i større tal klumper sig sammen, vil politiets næste skridt være at indføre et midlertidigt opholdsforbud.

Annonce

Flere mulige hotspots

Politidirektør Kirsten Dyrman, Østjyllands Politi, oplyste på torsdagens pressemøde i Rådhusparken, at politiet vil øge sin patruljering de kommende dage for at holde øje med, om folk forsamles i større tal på strande, i parker og på pladser og torve andre steder i byen.

Politidirektør Kirsten Dyrman, Østjyllands Politi, opfordrede på torsdagens coronapressemøde århusianerne til at lade være med at stimle mange sammen på blandt andet strande og i parker i det gode vejr. Foto: Axel Schütt

Og gør folk det, kan der blive udpeget flere hotspots end de tre nuværende, oplyste chefpolitiinspektør Klaus Arboe, der havde følgende opfordring for de kommende dage til århusianerne:

- Nyd det gode vejr – men gør det, hvor der er plads.”

Annonce

Løsslupne i sommervarmen

Direktøren for Cityforeningen, Claus Bech, overværende pressemødet i Rådhusparken.

- Jeg kan kun bakke op om borgmesteren og myndighedernes opfordring til, at vi alle skærper opmærksomheden for at overholde anbefalingerne om blandt andet at holde afstand og holde god håndhygiejne, for vi er nok blevet lidt mere løsslupne i sommervarmen, siger Claus Bech.

Claus Bech, direktør for Aarhus Cityforening, frygter en ny nedlukning, hvis ikke folk igen begynder at følge anbefalingerne om blandt andet at holde afstand. Foto. Søren Willumsen

Han tror, at vi nu kommer til at se mange flere bruge mundbind for at beskytte sig selv og andre mod smitte. Og ikke kun i den kollektive trafik men også ude på gader og stræder.

Annonce

Risiko for ny nedlukning

På Strøget har der i sommer været masser af mennesker.


På Strøget kan man jo se, at mange glemmer at holde afstand. Tilsvarende i supermarkeder, hvor hele familier går på indkøb sammen, selv om der på døren står, at der kun må gå en indenfor pr familie. Det ser rigtig mange gennem fingrene med

Claus Bech, direktør, Cityforeningen


- På Strøget kan man jo se, at mange glemmer at holde afstand. Tilsvarende i supermarkeder, hvor hele familier går på indkøb sammen, selv om der på døren står, at der kun må gå en indenfor pr familie. Det ser rigtig mange gennem fingrene med, siger Claus Bech og fortsætter:

- Nu er det tid til at lytte til anbefalingerne og stramme op, ellers risikerer vi i værste fald at havne i en egentlig smittebølge to med en ny nedlukning af byen. Den situation skal vi for alt i verden undgå.

Vadestedet er et af de tre steder i Århus, som Østjyllands Politi torsdag udpegede som hotspots, hvor folk opfordres til at lade være med at forsamles i større tal. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

Annonce