x
Annonce
Fodbold

Corona-kaos truer dynamitpuljen

Vorup mod Helsted er et af de mange lokalopgør, som dynamitpuljen i serie 1 kan byde på i foråret. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Forårspremieren i seriefodbolden er udskudt på grund af corona-restriktioner. Det rammer blandt andet den lokale dynamitpulje i serie 1, hvor de lokale trænere frygter, at sæsonen bliver klemt sammen til et par måneder. Det kan give problemer i forhold til skader, afbud og dommermangel.

Randers: Vorup mod Kristrup. Vivild mod Kolind/Perstrup. Helsted mod genopstandne Hornbæk SF.

Lokale fodboldentusiaster har med spænding set frem til forårets dynamitpulje i serie 1, der byder på en perlerække af klassiske opgør. Men lige nu er det usikkert, hvornår der igen kan spilles seriefodbold i Danmark.

De første kampe i serie 1 skulle være spillet i den sidste weekend i marts, men på grund af myndighedernes corona-restriktioner er forårspremieren udsat, og al aktivitet på klubbernes træningsanlæg er i øjeblikket lukket ned.

- Vi er i samme båd som alle andre. Ulvehøj ligger øde hen, konstaterer Vorup-træner Michael Hansen.

I første omgang har DBU Jylland meddelt, at alle kampe frem til 29. marts er aflyst, men ingen af de lokale fodboldtrænere, avisen har talt med, forventer, at der bliver givet grønt lys til at spille kampe allerede på det tidspunkt.

Det ligner snarere, at de første kampe kan spilles efter påske eller i begyndelsen af maj.

Det sætter klubberne under pres i forhold til at få afviklet de udsatte kampe.

Annonce

Serie 1, pulje 7

Helsted Fremad

Hornbæk SF

Kolind/Perstrup IF

Vivild IF

Vorup FB

Kristrup Boldklub

VRI

Tilfældighedernes spil

De sidste kampe i serie 1-puljen er sat til at blive spillet 21. juni, og det er ikke muligt at forlænge sæsonen meget mere end en uge.

- Indtil videre er det kun én spillerunde, som er udsat, men det er nok utopi, at det bliver ved det. Det bliver et kompakt program, og bliver eksempelvis de fire første runder udsat, kan det blive svært at nå at få afviklet turneringen inden juli, hvor folk begynder at tage på sommerferie, siger Simon Gade, cheftræner i Hornbæk SF, der har set frem til gøre comeback i serie 1 efter nogle sæsoners nedtur, hvor klubben har været helt nede at vende i serie 3.

Cheftræner i Helsted Fremad, Kasper Christiansen, forudser et kaotisk forår, hvis turneringen kommer så sent i gang, at holdene skal spille flere kampe om ugen.

- Der er ingen spillere på det her niveau, som er gearet til at spille to-tre kampe om ugen igennem en længere periode. Der vil være skader og afbud på grund af arbejde, og man kommer nok heller ikke uden om, at der er spillere, som bliver ramt af corona-virus. Er der eksempelvis en klub, som har deres fem bedste spillere ude, får det enorm betydning. Det kan i høj grad blive tilfældigheder, der kommer til at afgøre foråret, siger Kasper Christiansen.

Særlig situation

Vorup-træner Michael Hansen kan godt leve med at spille et par gange om ugen for at få turneringen afviklet over en kortere periode.

- Jeg er glad for, at det er ikke mig, der skal løse det her puslespil. Men jeg tror, det er mest sandsynligt, at man afvikler det på en måde, hvor vi kommer til at spille to kampe om ugen, og det kan jeg også sagtens leve med. Så må vi nøjes med at træne én gang om ugen. Det er trods alt en særlig situation, siger Vorup-træneren.

Pres på dommere

Det giver dog en anden udfordring at skulle spille så mange kampe på så kort tid, påpeger Vivild-træner Michael Blom.

- Jeg har svært ved at se, at der er dommerkapacitet nok til at håndtere en situation, hvor alle kampe skal afvikles i maj og juni. Der bliver i forvejen talt om stor dommermangel, og det er jo ikke kun kampene i vores kreds, som bliver udsat. Det er rigtig mange kampe på tværs af alder, køn og niveau, som man skal finde dommere til, siger Michael Blom.

Færre kampe

Lasse Mogensen, cheftræner i Kristrup, forudser samme problematik, og han tror derfor, at man lander på en mini-udgave af forårssæsonen.

- Jeg tror ikke på, at man kan finde dommerne nok, hvis man skal nå at afvikle alle kampene på to måneder. Derfor kunne jeg forestille mig, at man nøjes med at lade holdene møde hinanden én gang frem for både ude og hjemme. Det er ikke optimalt, men det er en løsning, vi kan blive nødt til at leve med i den nuværende situation. Hvis rækkerne fra Superligaen til Danmarksserien bliver afgjort inden sommerferien, skal vi jo også have fundet op- og nedrykkere i de lavere rangerende rækker, siger Lasse Mogensen.

Udover de lokale klubber i dynamitpuljen afventer også Dronningborg og Randers Freja grønt lys til at kunne spille fodbold igen. Dronningborg er placeret i serie 1, pulje 6, mens Randers Freja skulle have været i aktion i Jyllandsserie 1 allerede på lørdag med en hjemmekamp mod AaB.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Skrædder Mamad Abdullah fra Underværket syr engangsmundbind: - Vi må alle forsøge at hjælpe, hvor vi kan

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan måske åbne efter påske: - Vi er dybt afhængige af hinanden

Randers

Fladbroløbet er aflyst: - Vi er af den klare overbevisning, at løbet altid er den første søndag i maj

Annonce