Annonce
Østjylland

Corona-krisen sætter musiktalent på pause

Corona-krisen giver store udfordringer for den århusianske musiker og sangskriver Niklas Runge, der udgav sit debut-album på samme tid som krisen indtraf. Foto: Flemming Krogh
Den unge up-coming-musiker Niklas Runge udgav sit debut-album to dage efter landet nærmest lukkede ned på grund af corona-krisen.

AARHUS: Musiker Niklas Runge havde forberedt sig i to år på den dag, hvor hans debut-album ’I Know I’m Not Magnificent’ skulle udkomme.

Datoen var sat til fredag 13. marts. En release-koncert i en stor pladebutik i Odense skulle markere starten på en længere række af in-stor-koncerter i landets pladebutikker. Desuden skulle Niklas Runge spille sine nye indie-rock-sange til en koncert på Spot Festival i hjembyen Aarhus i foråret og formentlig på andre spillesteder i landet senere på året.

Desværre kom corona-krisen i vejen for de planer. Den talentfulde sanger og sangskriver, som havde satset alle sine sparepenge på det nye album, der var trykt i 250 fysiske eksemplarer på LP, kunne pludseligt ikke få stor opmærksomhed.

- Jeg nåede heldigvis lige at få en god anmeldelse i Gaffa med fem stjerner (århusiansk musikblad, der maksimalt giver seks stjerner; red.), fortæller den unge musiker, som studerer på musikkonservatoriet i Aarhus.

Annonce

Det er trist, at alt er lukket ned. Det har jeg det svært med. Når jeg laver musik, får jeg inspiration udefra, når jeg er ude at opleve noget. Derfor føler jeg lidt, at jeg er gået i stå.

Niklas Runge

I hælene på Dizzy Mizz Lizzy

Studiet kører på nedsat kraft ligesom mange andre studier i byen. Nu har Niklas Runge pludseligt god tid til sig selv hjemme i lejligheden. Faktisk alt for god tid.

- Det er trist, at alt er lukket ned. Det har jeg det svært med. Når jeg laver musik, får jeg inspiration udefra, når jeg er ude at opleve noget. Derfor føler jeg lidt, at jeg er gået i stå, siger den unge musiker, der er blevet sammenlignet med Thom Yorke, forsanger i Radiohead og den amerikanske folk-rocksanger Jeff Buckley.

Et enkelt lyspunkt har Niklas Runge at holde sig til. Salget af hans nye album går ganske godt. På en liste over de mest solgte albums herhjemme ligger Niklas Runges debut på en flot andenplads. Efterfulgt af Dizzy Mizz Lizzys nyeste album.

- Det er jeg stolt af. Folk kan åbenbart godt lide min musik. Men selvom jeg bakker op om regeringens beslutning, savner jeg at komme ud at spille. Jeg må lægge mit ego lidt fra mig i denne tid, funderer Niklas Runge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce