Annonce
Randers

Corona løbsk blandt elever og personale: Randers Lille Skole lukker i en uge

Lørdag meldte Randers Lille Skole ud, at den holder lukket i en uge på grund af smittede elever og  personale. 15 er konstateret smittet med corona, og flere har symptomer og skal testes. Arkivfoto: Ole Jakobsen
15 smittede og flere med symptomer fik natten til lørdag skolelederen til at tage beslutningen om helt at lukke skolen i en uge. Det løber løbsk, vi kan ikke styre det, og det er en snu satan, lyder det fra skolelederen om covid-19.

Randers: De næste ni dage holder Randers Lille Skole lukket på grund af smitte med coronavirus.

Natten til lørdag tog skoleleder Peter E. Knøss beslutningen, efter at smitten begyndte at løbe løbsk blandt elever og personale.

I alt 13 elever og to af personalet er konstateret smittet og skoleledelsen frygter, at der kommer flere til.

- Vi forsøgte i ugen at have is i maven, men fredag ventede vi på svar fra fire, der var blevet testet, og da de tikkede ind positive, så tog jeg beslutningen natten til lørdag om at lukke skolen helt. Derfor har vi skrevet ud til forældre her lørdag, og jeg har været i kontakt med 50 forældre i dag, siger Peter E. Knøss.

- Når du siger, at I prøvede at have is i maven, og det så alligevel er nødvendigt at lukke, skulle I så ikke have gjort det noget før for at forhindre endnu mere smitte?

- Vi bliver hele tiden klogere, og det her covid-19 er en snu satan. Vi prøvede at styre det, men jeg er bange for, at vi næsten får full house på de to klasser, der er ramt, siger Peter E. Knøss.

Det drejer sig om en fjerde klasse og en sjette klasse, hvor der lige nu er henholdsvis tre og ti smittet.

Annonce

Smittet via ansat

- Vi formoder at smitten er kommet ind på skolen via en ansat. Det er dét, vi tror, for vi kan jo følge smitten i lektionerne, siger skolelederen.

Han er bange for, at skolen, eleverne og forældrene må vænne sig til at coronavirussen går og kommer her i efteråret.

- Og vi ville jo helst kunne holde skolen åben, og måske nøjes med at sende en klasse hjem. Men vi kan ikke styre det lige nu, og så er der kun den ene vej at lukke, mens vi får styr på, hvor mange, der testes positive. Vi er jo en skole, hvor mange søskende går, og det rammer jo hårdt, siger Peter E. Knøss.

Han opfordrer til, at familierne isolerer sig så godt som muligt. At de drosler helt ned på det sociale liv og dropper legeaftaler med mere, indtil der er kommet styr på, hvem der har virussen.

- Det er det bedste man kan gøre lige nu, siger Peter E. Knøss.

Annonce

Mail ud til alle

I mailen til forældrene skriver skolelederen og viceskolelederen, at de gennem ugen nøje har fulgt udviklingen af coronasmitten på skolen, og at der lige nu er  opgjort ti smittede på lilla hold samt tre smittede på orange hold, og der kommer flere til. Der er også to voksne, der er bekræftet smittet, lyder det i mailen.

Flere medarbejdere afventer svar på test og venter på at blive testet p.t.

Mailen lyder:

"Som I ved, har vi mange krydsrelationer på skolen med blandt andet søskendebørn i mindre og større klasser, personale med skolebørn, børn der leger med hinanden efter skole og så videre. Vi har gjort, hvad vi kunne i et forsøg på at isolere dele af skolen og at fare med lempe, der hvor vi kunne forudse og lokalisere mulige smitteudbrud.

I dag spørger vi os selv: Kan vi garantere, at vi ikke får flere smittetilfælde at se i ugen, der kommer?

Kan vi styre de værste smittekilder, og kan vi sikre at virus snart går over?

Vi må desværre svare nej til alle tre  spørgsmål.

Derfor tager vi beslutningen at lukke skolen hele næste uge. Nedlukningen giver os mulighed for at gennemføre flest mulige test på børn og voksne blandt familier og personale.

Nedlukningen giver os samlet ni dage til at få smitten reducereret og forhåbentligt bragt under kontrol.

Vi opfordrer jer derfor til at være samlet som familier i ugen der kommer. Vi får kun bugt med smitten, hvis vi alle gør en samlet indsats og minimerer vores sociale kontakt udadtil mest muligt, herunder bl.a. legeaftaler, sociale arrangementer m.v. Det vil altså sige, at vi henstiller til, at børnene ikke leger med hinanden fysisk, selv om de går på samme hold.

Vi iværksætter hurtigst muligt en virtuel nødundervisningsplan, hvorfor I skal forvente, at jeres børn vil have skolefag hele uge 40. Lærerne har knoklet hårdt på at forberede spændende åbne uger, men må nu omstille til en virtuel undervisning.

I hører fra jeres lærere senest mandag.

Da vi er i en "krisesituation" kan der opstå huller i undervisningen, hvis for eksempel en lærer bliver syg eller mange børn i en klasse bliver syge.

Hvis vi skal se noget håb i det her, må det være, at vi har prøvet virtuel undervisning før og trods alt har en vis erfaring sammen.

Vi kan i den kommende uge ikke tilbyde nødpasning. Risikoen for smitte mellem børnene og medarbejderne er alt for stor. Vi er alle i nærkontakt og derfor giver det simpelthen ikke mening p.t. Vi håber på jeres fortsatte opbakning og takker for støtten til nu", lyder det i mailen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce